REACT a initiat o Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile

SONY DSCAsociatia React va instrui 437 de femei cu studii minime si le va sustine in demersurile lor de a se angaja sau de a-si deschide propria afacere, in cadrul proiectului „Femeia de astazi pentru societatea de maine”.  Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile (S.A.F.I.R.) este instrumentul prin care cele 437 de femei vulnerabile social vor fi formate profesional si inregistrate intr-o retea online a profesionistilor in ingrijirea batranilor la domiciliu. Mai mult, reteaua va reprezenta cadrul in care absolventele cursurilor vor primi sfaturi si suport din partea unor specialisti in domeniu si vor fi puse in legatura cu potentiali clienti si angajatori.

SONY DSC„Sansa unei reusite pare departe cand esti la inceput. De aceea, am creat Safir; pentru ca in fiecare dintre noi exista forța de munca, talent, pasiune care pot fi slefuite si puse in valoare pentru o cariera de succes. Cred in sansa de reusita a tuturor femeilor si imi doresc ca fiecare sa aiba puterea de a trece de primul hop. Este nevoie doar de putina vointa”, a declarat Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

SAFIR propune femeilor cu cel putin 8 clase, sa obtina o calificare intr-un domeniu cu cerere din ce in ce mai mare pe piata muncii: serviciile de ingrijire a batranilor la domiciliu. Absolventele cursurilor vor obtine diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale. Ele pot deveni liber profesioniste, isi pot deschide o afacere sau se pot angaja in domeniu, ajutate de reteaua online si de expertii din proiectul „Femeia de astazi pentru societatea de maine”.

In plus, pentru a reduce numarul cazurilor in care femeile sunt descurajate sa fie active pe piata muncii, pe criterii de gen. Vor fi organizate sase sesiuni locale de instruire pentru promovarea egalitatii de sanse si a incluziunii sociale si economice a femeilor. La sesiuni vor participa reprezentantii institutiilor mass-media, potentiali angajatori si angajati din organizatii neguvernamentale.

“Femeia de astazi pentru societatea de maine” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Investeste in Oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.