Recensamantul Becurilor Arse pune companiile „in vizorul” bloggerilor

In cadrul conceptului Comandamentul National de Selectare Colectiva 2.0, Asociatia Recolamp, in parteneriat cu BlogalInitiative.ro, deruleaza campania „Recensamantul becurilor arse din Romania”. Campania lanseaza un sistem in premiera, propunandu-si sa urmareasca efectele generate de postarile bloggerilor. Astfel, in prima etapa, participantii trebuie sa scrie pe blogurile lor o scrisoare deschisa adresata institutiilor de stat sau private din comunitate, scrisoare in care sa le explice acestora de ce trebuie sa colecteze selectiv deseurile de surse de lumina si cat de usor si fara costuri se poate intampla acest lucru, prin parteneriatul cu Recolamp. In paralel, bloggerii vor nominaliza cele mai importante companii de unde vor sa se asigure ca becurile si neoanele arse ajung la reciclare.

„Ne-a placut de la bun inceput propunerea colegilor de la Recolamp. Dincolo de premiile faine puse in joc de partenerii nostri, foarte importanta este ideea de reciclare. Si fiecare postare pe aceasta tema este un castig pentru comunitatea din care bloggerii fac parte. Au, astfel, puterea de a influenta efectiv cat se recicleaza. Pot spune ca au contribuit ca inca un bec ars sa fie pus la locul lui, adica intr-un container Recolamp”, a declarat Cristian China Birta (alias Chinezu).

In a doua etapa, reprezentantii Recolamp comunica fiecarui participant in campanie care este statusul prezent al relatiei dintre Asociatie si locatiile nominalizate. Companiile care predau deja deseurile de surse de lumina, colectate selectiv, vor fi recunoscute pentru reala lor preocupare fata de protectia mediului, iar cele care inca nu colaboreaza cu Recolamp, vor fi incurajate sa o faca.

“Pana pe 14 mai, contam pe bloggerii din toata tara sa ne ajute sa facem acest recensamant. Asteptam de la ei informatii valoroase din teritoriu”, a adaugat Roxana Sunica, Director de Marketing al Asociatiei Recolamp.

Orice companie din Romania poate accesa in mod gratuit sistemul dezvoltat de Recolamp, apeland numarul de telefon 0800.888.666, pentru a solicita propriile containere de colectare si ridicare a deseurilor.

Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.