Recicleta a colectat in trei ani peste 150 tone de hartie

Asociatia Viitor Plus a sarbatorit trei ani de la inceperea programului Recicleta, primul proiect de colectare a deseurilor de hartie fara a produce emisii de carbon. In tot acest timp, cele 5 persoane cu probleme sociale angajate in proiect au reusit sa colecteze din birourile din Bucuresti peste 150 tone de hartie si carton, fara sa produca emisii de carbon. Asta inseamna peste 2.200 arbori maturi salvati de la taiere, adica pana la 5 hectare de padure, care pot absorbi 2.500 tone de CO2 din atmosfera, in 50 de ani. Totodata, prin reciclarea deseurilor si prevenirea ajungerii acestora la groapa de gunoi s-a prevenit si eliberarea in atmosfera prin descompunere a peste 100 tone de CO2 si metan, gaze cu puternic efect de sera.

“Recicleta este un proiect complex care inglobeaza valori economice, de mediu si sociale, deci, de dezvoltare durabila. Este un proiect prin care se colecteaza deseuri de hartie pentru reciclare, un proiect care foloseste cargo-biciclete si care incurajeaza utilizarea bicicletei ca mijloc de transport nepoluant, un proiect de reinsertie socio-profesionala care ajuta persoane defavorizate. Speram cu totii sa vedem Recicleta pe strazile Bucurestiului pentru multi ani de acum incolo”, a declarat Cristina Simionescu, coordonator al proiectului Recicleta.

Proiectul a raspuns nevoii agentilor economici de a transporta cantitati mici de deseuri de hartie care nu prezinta interes pentru colectorii specializati, deoarece pentru acestia nu este viabil economic un transport al unor cantitati de hartie mai mici de 200 de kilograme. In trei ani, proiectul si-a extins aria de acoperire in zona de nord a capitalei, ajungand sa serveasca pana la 320 de companii din domeniul bancar, juridic, imobiliar, IT, leasing, turism etc.

Pentru anul urmator, ViitorPlus isi propune extinderea proiectului si in alte sectoare ale Bucurestiului si cresterea numarului de companii beneficiare si, implicit, a cantitatii de deseuri colectate pentru reciclare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.