Recolamp a colectat 476 tone deseuri de echipamente de iluminat in 2014

Recensamantul_Becurilor_Arse_Blogalnitiative.ro_Recolamp_2013Recolamp a colectat si reciclat anul trecut 476 tone de deseuri din echipamente de iluminat. Recolamp si-a indeplinit astfel tinta europeana de colectare de 40%, din media cantitatilor puse pe piata in ultimii doi ani de catre producatorii participanti. In 2014, Recolamp a reprezentat 164 de producatori/importatori de echipamente de iluminat. In numele participantilor sai, asociatia a colectat 476 de tone deseuri din surse si corpuri de iluminat.Recolamp_Reciclare_Echipamente_de_Iluminat

Béla_Kovács_Director_General_Recolamp”Anul trecut, in medie, am ridicat deseuri de echipamente de surse de iluminat de la 372 de generatori de deseuri din intreaga tara. Am reusit acest lucru datorita Protocoalelor de Colaborare pe care le avem incheiate cu peste 9.900 de locatii – cladiri de birouri, platforme industriale, magazine, spitale, primarii, firme care se ocupa cu iluminat stradal si asa mai departe. Cand containerele sunt pline cu deseuri, in maxim 10 zile lucratoare, un colector autorizat le ridica si lasa, la schimb, noi recipiente pentru a fi utilizate in continuare”, a declarat Bela Kovacs, Director General al Recolamp.

In 2014, Recolamp a produs, distribuit si avea in utilizare la diversi parteneri – generatori de deseuri, 17.000 de recipiente pentru colectarea deseurilor. Orice companie din Romania poate solicita containere personalizate si poate beneficia de infrastructura nationala de colectare dezvoltata de Asociatie.
Colaborarea cu Recolamp este gratuita, organizatia asigurand preluarea deseurilor de la cantitatea minima de 20 de kilograme sau 100 de bucati de becuri si/sau tuburi fluorescente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.