Recolamp a colectat 520 de tone de deseuri de echipamente de iluminat

Asociatia Recolamp, organizatia non-profit fondata de General Electric, Osram Romania si Philips Romania, a colectat si reciclat in 2012 – 520 de tone de deseuri de echipamente de iluminat, inregistrand o crestere de peste 350% a cantitatii de deseuri gestionata, in comparatie cu 2011. Recolamp a reprezentat anul trecut 145 de producatori romani care respecta legislatia de mediu prin transferul obligatiilor legale de gestiune a deseurilor de echipamente electrice si electronice catre Asociatie. In numele lor, organizatia a operat propriul sistem national de colectare, reusind astfel sa asigure reciclarea a peste 520 de tone de becuri si corpuri de iluminat, reusind astfel sa atinga tinta de reciclare de 40%.

“Strategia noastra in 2012 a constat in cresterea colectarii atat pentru corpuri de iluminat, cat si pentru surse. Partenerii nostri colectori sunt mai motivati sa identifice deseurile de corpuri, datorita faptului ca acestea au valoare economica. In paralel, am continuat sa investim pentru a colecta din ce in ce mai mari cantitati de lampi – deseuri cu valoare economica negativa. In ceea ce priveste acest tip de produse, colectarea se realizeaza mult mai anevoiois, este inca nevoie sa dezvoltam infrastructura, consumatorii finali trebuie sa fie informati cu privire la necesitatea gestiunii speciale a acestui tip de deseu periculos”, a declarat Béla Kovács, Director General Recolamp.

Principalele activitati ale Asociatiei in 2012, s-au concentrat pe dezvoltarea si implementarea proiectelor menite sa genereze cresterea cantitatilor colectate. Principalele arii de interes au fost: activarea locatiilor care au un protocol de colaborare cu Recolamp pentru ridicarea gratuita a deseurilor de surse de lumina, in sensul determinarii lor sa colecteze selectiv si sa predea deseurile generate si identificarea de noi generatori relevanti. De asemenea, Recolamp s-a concentrat si pe optimizarea costurilor directe si indirecte, alegerea cu atentie a proiectelor ce urmeaza a fi implementate si cresterea randamentului investitiei realizate in dezvoltarea retelei de colectare, ce a ajuns deja in peste 8.500 de locatii. Pana in acest moment, 37% dintre companii au predat cel putin o data deseuri.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.