Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR ONG

Recolamp si Ecotic continua programul „Coltul Verde din scoala mea”

Asociatiile Recolamp si ECOTIC, in parteneriat cu Ministerele Educatiei si Mediului, au lansat cea de-a doua etapa a programului national de colectare selectiva a deseurilor „Coltul Verde din scoala mea”.

Prima etapa a concursului a fost lansata in septembrie 2011, in cadrul acesteia fiind premiate cele mai ingenioase 35 de scoli din Romania care au construit cu ajutorul elevilor puncte de colectare selectiva a deseurilor. In cea de-a doua etapa , cele doua asociatii vor premia scolile care vor preda deseuri de surse de iluminat (becuri si tuburi fluorescente) si deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri).

„Dupa ce am oferit scolilor informatii utile despre importanta depozitarii selective a deseurilor, le-am incurajat sa isi dezvolte puncte de colectare si le-am premiat pe cele mai inovative dintre ele, in cea de a doua etapa a proiectului nostru dorim sa determinam institutiile de invatamant sa puna teoria in aplicare. In acest sens, vom premia in urmatoarele luni scolile care colecteaza si predau catre Recolamp si ECOTIC surse de lumina arse, respectiv DEEE-uri, si le  vom recompensa cu aparatura electronica in valoare de aproximativ 10.000 de euro. Fiecare institutie de invatamant castigatoare va avea posibilitatea sa isi aleaga de pe www.transformatorul.com echipamentele de care are nevoie”, a declarat Roxana Sunica, director de marketing al Asociatiei Recolamp.

Concursul se adreseaza atat celor 600 de institutii de invatamant inscrise in prima etapa a proiectului, cat si tuturor celorlalte scoli si licee din Romania care doresc sa ia parte la acest program.

„Romania are nevoie de proiecte inovative. Atitudinea fiecaruia dintre noi conteaza, iar echipa ECOTIC este pe deplin implicata in protejarea si promovarea grijii fata de mediu si in valorificarea resurselor. Suntem un jucator important in managementul deseurilor electrice si electronice si credem ca este de datoria noastra sa dezvoltam impreuna cu Recolamp si institutiile de invatamant preuniversitar proiectul educational «Coltul Verde din scoala mea» in care sa antrenam toti elevii”, a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Deseurile colectate de scolile participante vor fi ridicate cu titlu gratuit de catre asociatiile organizatoare cu ajutorul colectorilor autorizati cu care acestea au contracte, iar toate echipamentele uzate stranse in cadrul acestui program vor fi reciclate.

Pentru mai multe informatii click aici

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...