Recolamp vrea sa dubleze in acest an cantitatea de deseuri colectata

Recolamp, asociatie fondata de General Electric, Osram Romania si Philips Romania, a colectat si reciclat anul trecut 150 de tone de deseuri de echipamente de iluminat, cu 65% mai mult decat in 2010. Peste 2.400 de locatii au predat pana in decembrie 2011, macar o data, deseuri de echipamente de iluminat catre Recolamp.  Pentru 2012, obiectivul  asociatiei este de a colecta si a recicla 370 tone de echipamente de iluminat.

” Suntem nevoiti sa ne imbunatatim rezultatele intr-un ritm alert pentru a putea indeplini tintele stabilite de Uniunea Europeana. Daca in 2011 am avut o rata de colectare de 13%, in 2012 trebuie sa ajungem la 40%. Contam in activitatea noastra pe sprijinul primit din partea industriei de iluminat din Romania care ne va ajuta sa identificam marii generatori de acest tip de deseuri, dar si pe suportul oferit de autoritati, companii de colectare si populatie” , a declarat Béla Kovács, director general Recolamp.

Cantitatea medie a unei ridicari de deseuri a fos, anul trecut, de 63 de kg. Nu mai putin de 135 de producatori romani care pun pe piata surse si corpuri de iluminat au transferat catre Recolamp obligatia de gestiune a acestor deseuri.

“Nivelul de constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii separate a acestui tip de deseu este inca scazut, iar faptul ca doar 32% din locatiile pe care le gestionam ne predau in prezent deseuri, este cel mai important indicator. Asadar, Recolamp va continua sa investeasca in campanii de informare si in programe dedicate.  Invitam in continuare toate scolile sa predea deseurile de echipamente de iluminat, iar noi suntem gata sa le recompensam cu premii in valoare de 10.000 de euro“, a adaugat Roxana Sunica, director de Marketing al Recolamp.

Toate deseurile de echipamente de iluminat colectate de Recolamp sunt reciclate, iar 95% din fractiile rezultate devin materie secundara pentru industrie. Toate elementele periculoase sunt stocate in depozite finale conforme, respectandu-se legislatia de mediu in vigoare.

Pentru mai multe informatii click aici

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.