RecoMedica asigura triaj si evaluare medicala online gratuita impotriva Covid-19

RecoMedica.comRecoMedica, startup-ul romanesc care ofera ghidare si asistenta medicala online gratuita pentru a ridica nivelul de preventie medicala, a lansat o campanie speciala pentru a ajuta utilizatorii sa identifice daca simptomele pe care le au sunt urgente sau daca sunt legate de Virusul Covid-19.

RecoMedica asigura acest serviciu cu ajutorul celor peste 60 de medici la nivel national din retea. Astfel, platforma poate fi folosita de romani complet gratuit si beneficiaza de o mare sustinere din partea medicilor de familie din tara.

“Suntem printre primele proiecte medicale din Europa care au luat atitudinea de a ajuta la gestionarea situatiei actuale. Acum avem validarea ca functioneaza proiectul si dorim sa venim in ajutorul autoritatilor si a oricarei persoane care are nevoie de noi. Va cerem sustinerea in perioada urmatoare pentru a ajunge si a ajuta un numar cat mai mare de oameni.”, a declarat Eduard Cioroaga, co-fondatorul si CEO-ul RecoMedica.

In ultima saptamana platforma inregistrat deja peste 2000 de solicitari online pe site-ul RecoMedica, iar numarul vizitelor zilnice este in crestere cu fiecare zi cu care avanseaza pandemia. Raspunsurile rapide sunt oferite cu ajutorul medicilor activi zilnic care raspund rapid solicitarilor.

Cazurile inregistrate pana in prezent in platforma au fost clasate astfel:

– 80% au primit Nivel de Urgenta Zero sau Usor – au facut o simpla verificare si au doar probleme minore de preventie medicala;

-13%  au primit Nivel de Urgenta Mediu – au fost directionati in zilele urmatoare spre un serviciu medical de tip Medicina de Familie;

– 2%  situatii medicale complicate (care stateau acasa de mult timp cu o problema reala, dar pentru care nu au actionat deloc pana atunci);

– 2% persoane cu depresie sau anxietate;

– 3 % probleme respiratorii – au fost directionati spre Medicii de Familie/ Camera de Urgenta / 112.

“In aceasta perioada apar tot felul de reactii si de comunicate legate de epidemia cu Coronavirus Covid-19, asa ca recomandarea mea este sa evitam panica, reactiile emotionale disproportionate generate de acest eveniment.”, a declarat Cristina Matei, medic primar medicina de familie in Bucuresti si medic colaborator RecoMedica.

1 Response

  1. dumitru stana spune:

    durere gat ,faringe si gat uscat .fara temperatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.