CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics România

Renovatio Solar, companie din ecosistemul Renovatio, a finalizat recent un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics România. Panourile au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin Deal, județul Giurgiu, acolo unde este și sediul central al companiei,

Proiectul a implicat instalarea unui număr de 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. 

 ”În ultima perioadă, am investit peste 1 milion de euro în digitalizare şi inițiative sustenabile, considerând că în ambele domenii beneficiile pe care le va înregistra compania sunt evidente: mai multă independență în derularea proceselor operaționale și reduceri semnificative de costuri. În ceea ce privește investițiile în panouri fotovoltaice, acestea acoperă aproximativ 40% din energia consumată anual și echivalează cu plantarea a 1.600 de copaci ”, a detaliat Răzvan Marinescu, Managing Director al KLG Europe Logistics România.

Renovatio Solar a asigurat servicii complete de tip EPC pentru KLG Europe Logistics România, de la proiectare, consultanță și dezvoltare și până la instalare și punere în funcțiune.

Prin acest proiect, Renovatio Solar susține strategia KLG de a utiliza energia regenerabilă și de a proteja mediul înconjurător. Pe lângă beneficiile financiare, utilizarea energiei regenerabile este importantă pentru mediu. Concret, producerea de energie electrică din surse regenerabile reduce emisiile de gaze cu efect de seră și ajută la limitarea încălzirii globale. Energia electrică verde produsă de sistemul fotovoltaic implică o reducere a amprentei de carbon cu  aproximativ 147 tone CO2 /an, iar, în următorii 25 de ani, sistemul fotovoltaic va produce energie verde care va reduce amprenta de carbon cu aproximativ 3.675 tone CO2. Mai mult, utilizarea energiei fotovoltaice contribuie la protejarea resurselor naturale, care sunt limitate și epuizabile.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.