Roca a lansat o aplicatie care calculeaza necesarul de apa pentru mancare

Fundatia We Are Water a companiei Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, a lansat – cu ocazia Zilei Mondiale a Apei – o aplicatie pentru iPhone si iPad. Denumita “We Eat Water” (Ne hranim cu apa), aceasta reuneste un mare numar de retete de mancare colectate din intreaga lume, clasificate dupa tara de origine.

Pentru fiecare reteta de mancare, aplicatia calculeaza cantitatea de apa necesara pentru producerea, procesarea, transportul si prepararea alimentelor. Aplicatia sustine mesajul transmis anul acesta cu ocazia Zilei Mondiale a Apei: “Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame”.

“Ne dorim ca aceasta aplicatie sa fie de ajutor in intelegerea cat mai clara a impactului nostru asupra mediului. Credem ca este esential sa aflam practic, nu doar teoretic, cum influentam, fiecare dintre noi, lumea in care traim. Speram ca aplicatia sa ajute la intelegerea importantei amprentei de apa a hranei pe care o consumam in fiecare zi si poate la reducerea acesteia”, a declarat Andrés Julve, Communication Area Manager, Brand & Communication, Roca.

Deficitul de apa este un subiect presant in din ce in ce mai multe zone ale lumii. Gravitatea problemei poate fi  explicata simplu, cu ajutorul cifrelor: pentru a produce hrana necesara unei persoane intr-o singura zi sunt necesari intre 2.500 si 5.000 de litri de apa, iar astazi siguranta acestei cantitati nu mai este garantata.

Aplicatia costa 0,79 euro, iar banii colectati vor fi utilizati pentru sustinerea proiectelor si initiativelor Fundatiei We Are Water.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.