CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

ROCA Industry își propune să valorifice prin reciclare 70% din deșeurile de producție și să reducă emisiile de carbon cu 20% 

ROCA Industry își propune să valorifice anual prin reciclare 70% din deșeurile de producție și să reducă emisiile de carbon cu 20% până în 2030, dezvoltarea a minimum 4 produse fezabile pentru industria de green building, precum și atingerea altor obiective de sustenabilitate și guvernantă corporativă, se arată în primul Raport de Sustenabilitate al companiei lansat recent.

Raportul  descrie activitățile holdingului și ale companiilor deținute BICO Industries, EVOLOR (fost Sarcom), ECO EURO DOORS și DIAL.

Documentul colectează date calitative cât si cantitative din cadrul companilor, cu obiectivul de a sintetiza toate elementele încadrate în politicile de sustenabilitate. Datele vor functiona ca un nivel de referință, în continuare urmând ca performanțele anuale ale holdingului să fie măsurate pornind de la datele comunicate în cadrul primului raport.

Raportul setează astfel un set de standarde la nivelul industriei românești pentru măsurarea impactului și a performanțelor strategiilor de sustenabilitate aplicate pe termen scurt, mediu și lung, având în vedere cei 4 piloni specifici holdingului ROCA Industry: Business Sustenabil, Piață și Produse, Resurse-Energie și Climă, Oameni și Comunitate.

ROCA Industry va urmări în continuare creșterea nivelului de performanță în companiile din portofoliu, plecând de particularitățile și nevoile fiecăreia, și a priorităților strategice precum digitalizare și retehnologizare, optimizare și eficiență energetică, adaptare și consolidare a portofoliului de produse sustenabile, extindere pe noi piețe, securitatea la locul de muncă, dar și alte principii specifice unui business sustenabil, orientat către generarea de valoare pe termen lung.

„Abordarea noastră de sustenabilitate nu se referă doar la activitatea de raportare, ci la o strategie complexă pe termen lung, pentru a putea genera într-adevăr competitivitate și performanță în industria românească. Pe fiecare pilon strategic ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu și lung, iar atingerea acestora va însemna următorul nivel de dezvoltare pentru industria României.  În tot acest context, listarea ROCA Industry pe piața principală a Bursei va reprezenta o confirmare a tuturor principiilor după care funcționăm: performanță, autonomie, independență și competitivitate”, a declarat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Companiile din cadrul holdingului ROCA Industry sunt companii antreprenoriale românești în curs de transformare, cu fabrici și operațiuni în plin proces de automatizare, de eficientizare, de tranziție către structuri de guvernanță bine stabilite, către raportare și monitorizare financiară performantă.

În procesul de tranziție către o economie sustenabilă, alinierea companiilor din domeniul materialelor de construcții și industrii conexe joacă un rol esențial, datele disponibile la nivel european aratând că 37,5% din totalul deșeurilor generate provin din industria de construcții, demolări și întreținerea infrastructurii.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.