Roca propune arhitectilor reamenajarea bailor Bibliotecii Centrale Universitare

Compania Roca, in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara Carol I, cheama arhitectii si designeri de interior sa propuna solutii creative de reamenajare a celor doua grupuri sanitare principale aferente Aulei Mari a Bibliotecii. Cei interesati se pot inscrie in concurs pana pe 20 mai. Valoarea totala a premiilor ajunge la 4.500 de euro (locul 1- 3000 euro, locul al doilea -1000 de euro si locul al treilea – 500 de euro). Pe langa premiile in bani, arhitectul castigator isi va vedea proiectul realizat in luna septembrie. Juriul este format dintr-un grup de experti, designeri de concept in domeniul obiectelor si al interioarelor de bai contemporane, ce fac parte din Roca Innovation Lab Barcelona.

„Accentuam din nou, prin acest concurs, dedicarea Roca fata de traditia arhitecturala romaneasca, marcata si prin renovarea spatiului de baie de la Casa Ion Mincu, de anul trecut. De data aceasta, venim cu un proiect de amploare mai mare si invitam arhitectii romani sa-si ofere experienta si imaginatia pentru a aduce valoare unui spatiu public cu traditie, construit in 1893. Oferim arhitectilor si designerilor de interior ocazia sa intervina in stilul propriu asupra acestei cladiri cu istorie impresionanta, dar la fel de vizibila si relevanta astazi, un nume de top in designul international”, a declarat Francesc Recasens, Director General Roca Obiecte Sanitare.

Participantii vor construi doua bai complet echipate, folosind orice produse Roca din colectiile de obiecte sanitare, baterii, accesorii si placi ceramice.

In jurizare se va tine cont de criterii precum: crearea unui spatiu cu un design pregnant, a unui caracter distinct, raportarea creativa la spatiul holului si al Aulei BCU, reprezentativitatea pentru un spatiu cultural important din Bucuresti, folosirea creativa a materialelor, intelegerea tuturor posibilitatilor oferite de gamele de obiecte si materiale puse la dispozitie de Roca, compatibilitatea solutiilor alese cu caracterul public al spatiului, atentia generala pentru detalii si originalitatea abordarilor de design.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

1 Response

  1. Am vazut din intamplare anul trecut o expozitie de bai la Londra, la care a participat si Roca si am incredere ca rezultatul va fi unul grozav pentru Biblioteca, intr-adevar e de unde alege. Sunt curioasa sa vad rezultatul combinarii traditiei cu modernitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.