Inscrie-te la Romanian ESG Summit 2023
Romanian ESG Summit 2023
Inscrie-te la Romanian ESG Summit 2023

Romanian ESG Summit: BOGDAN PÎRVU, CEO EVOLOR – „Am ales să transcriem toată strategia noastră într-un set de măsuri ușor de înțeles, cu obiective clare”

Romanian ESG Summit, organizat de echipa CSRmedia.ro pe data de 7 Noiembrie, s-a dovedit a fi nu doar un eveniment, ci o Platformă de Conectare a liderilor și a companiilor cu viziune comună pentru a transforma conceptele ESG în acțiuni concrete.

Evenimentul a adus împreună lideri din industrii diferite, precum  #Orange, #PENNY, #EON, #SchneiderElectric, #CocaColaHBC, #UrsusBreweries #Danone, #BCR, #Rompetrol  până la întreprinderi de familie precum #Transavia, sau specialiști din domeniul sustenabilității, pentru a discuta și explora modalități inovatoare de a aborda provocările legate de durabilitatea afacerilor.

Obiectivul principal al Summit-ului a urmărit promovarea dialogului și schimbului de cunoștințe privind reglementările în direcția ESG, decarbonizarea afacerilor, finanțele verzi, investițiile sustenabile în retail, tehnologia inovatoare, raportarea și transparența în business.

Evenimentul – unic pe piața sustenabilității prin gama diversă de industrii reprezentate, a cuprins atât Paneluri de Discuții, cât și Interviuri și Prezentări de la renumiți Specialiști în domeniul Sustenabilității.Redăm mai jos, pe rând, declarațiile Speakerilor prezenți pe scena #RomanianESGSummit:BOGDAN PÎRVU, CEO EVOLOR: – „Am ales să transcriem toată strategia noastră într un set de măsuri ușor de înțeles, cu obiective clare”“2023 este primul an în care am publicat un Raport de Sustenabilitate. Și la noi a existat ESG și înainte de a aborda lucrurile într-o formă strategică. Desigur că și noi, odată cu implementarea unei strategii, am început să vorbim cu partenerii noștri, să întrebăm mai întâi furnizorii noștri și apoi să-i chestionăm cu privire la implementarea strategiilor, principiilor ESG în politicile lor. Apoi am început să comunicăm către clienții noștri și sigur către investitori și către acționari modul în care noi ne-am adaptat și am început să implementăm principiile ESG în companie și sigur că impactul a fost unul pozitiv și a fost unul rapid.

Acum performanțele financiare ale companiei sunt foarte bune, sunt remarcabile și cred că au legătură și cu faptul că am inclus o componentă foarte importantă de ESG în strategie. Noi, de exemplu, am crescut în 2023 față de 2021 volumul de afaceri cu 21%. Iar la primul semestru din 2023 suntem cu 32% mai sus decât în primul semestru de anul trecut, ceea ce înseamnă că, uite, strategia noastră, așa cum a fost construită, a fost una bună, are o componentă importantă ESG, repet, și deci a fost o strategie bună și bine făcută și bine executată. Deci da, impactul este maxim și se vede  repede. 

O provocare este faptul că  procesul, principiile, așa cum sunt ele elaborate și exprimate, au un caracter care pare foarte birocratic, este realitate.  Și atunci am zis ok, pot să înțeleg că e un proces holistic și că el trebuie să cuprindă, inclusiv prin exprimare, caracterul lui multidimensional. Dar totuși trebuie să facem ceva, pentru a face mai inteligibil, mai ușor de înțeles, de digerat și de implementat de către oamenii cu care trebuie să implementeze.

Și atunci am ales transcriem toată strategia noastră într un set de măsuri ușor de înțeles, cu obiective clare, cu termene de implementare și cu responsabili pentru fiecare măsură și pentru fiecare arie de responsabilitate. Așa încât ne-a fost mai ușor să implementăm în felul ăsta.  E o chestiune și un mod de a gândi lucrurile pe care le recomand tuturor celor care sunt la început de drum”. 

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.