Inscrie-te la Romanian ESG Summit 2023
Romanian ESG Summit 2023
Inscrie-te la Romanian ESG Summit 2023

Romanian ESG Summit: LUCIAN ENARU – SCHNEIDER ELECTRIC – „Componenta ESG nu numai că este apreciată de investitori, ci este cerută de investitori”

Romanian ESG Summit, organizat de echipa CSRmedia.ro pe data de 7 Noiembrie, s-a dovedit a fi nu doar un eveniment, ci o Platformă de Conectare a liderilor și a companiilor cu viziune comună pentru a transforma conceptele ESG în acțiuni concrete.

Evenimentul a adus împreună lideri din industrii diferite, precum  #Orange, #PENNY, #EON, #SchneiderElectric, #CocaColaHBC, #UrsusBreweries #Danone, #BCR, #Rompetrol  până la întreprinderi de familie precum #Transavia, sau specialiști din domeniul sustenabilității, pentru a discuta și explora modalități inovatoare de a aborda provocările legate de durabilitatea afacerilor.

Obiectivul principal al Summit-ului a urmărit promovarea dialogului și schimbului de cunoștințe privind reglementările în direcția ESG, decarbonizarea afacerilor, finanțele verzi, investițiile sustenabile în retail, tehnologia inovatoare, raportarea și transparența în business.

Evenimentul – unic pe piața sustenabilității prin gama diversă de industrii reprezentate, a cuprins atât Paneluri de Discuții, cât și Interviuri și Prezentări de la renumiți Specialiști în domeniul Sustenabilității.



Redăm mai jos, pe rând, declarațiile Speakerilor prezenți pe scena #RomanianESGSummit:



LUCIAN ENARUCountry General Manager, SCHNEIDER ELECTRIC –Componenta ESG nu numai că este apreciată de investitori, ci este cerută de investitori”



„Acum câțiva ani chiar am fost nominalizați ca fiind cea mai sustenabilă companie din lume.  Dacă nu publici transparent, periodic și nu îți asumi propriile tale angajamente, nu poți să mergi către investitori, către parteneri, către clienți, și, nu în ultimul rând, către propriii angajați, cu o viziune coerentă asupra  sustenabilității. Sau nu poți să obții angajamentul celor din jur.
Ați întrebat ce s-a schimbat în mod fundamental în ultimii doi ani. S-au schimbat enorm de multe lucruri, e adevărat, impulsionate de anumite companii care au dat tonul în piață, impulsionate de acționari, impulsionate de proprii angajați. Dar tehnologiile existente în domeniul energiei, pentru că acolo activăm noi, au adus un surplus, au adus o valoare, în zona asta de sustenabilitate.

SCHINER ELECTRIC are câteva direcții principale pe care și le asumă, fiind concretizate în 12 indicatori preciși pe care îi urmărim în fiecare an, atât la nivel global, dar și la nivel local. Am să vă dau câteva exemple: utilizarea resurselor. Toți ne dorim să utilizăm resursele cât mai sustenabil. Dacă vă gândiți că acum câțiva ani ar fi existat potențiali jucători pe piață, care își propun încă de la început să creeze o fabrică sau o clădire de birouri net-zero probabil că ne-am fi gândit că este o utopie. În momentul de față în România există investiții noi care își propun să fie net-zero de la început, din momentul construcției sau a investiției, lucru care este o chestiune enormă pentru noi.

Noi spunem că componenta ESG nu numai că este apreciată de investitori, ci este cerută de investitori. Pe lângă componenta internă sau performanțele financiare pe care le putem cuantifica mai mult sau mai puțin ca venind din zona de sustenabilitate, noi credem cu tărie că o mare parte din zona aia vorbeau colegii mei de panel, de parteneriate.

Marele câștig și marea dorința a noastră este să creștem și să clădim parteneriate exact în povestea sau în ideea ESG sau sustenabilitate. Da, și noi, la rândul nostru Schneider – Electric evaluăm furnizorii din punct de vedere sustenabilitate sau din punct de vedere implicare în reducerea amprentei de carbon, iar noi, la rândul nostru, suntem evaluați ca furnizor de soluții de către clienții și partenerii noștri.

Nu e un secret pentru nimeni că astăzi managementul energiei a devenit vital. În operațiunile partenerilor și clienților noștri managementul digital al energiei devine și mai important și mai valoros în mixul acesta al sustenabilității. Multe din componentele ESG depind de energie. De modul în care efectuăm acest management al energiei. Aș îndemna colegii și partenerii noștri să se uite la parteneriate și din perspectivă ESG sau sustenabilitate, nu doar din perspectiva de costuri sau performanță. 

Avem acum o fereastră de oportunitate care este reprezentată de investițiile susținute de fondurile europene. Fereastra de oportunitate pe care, dacă nu o folosim cum trebuie, dacă nu privim și latura aceasta de sustenabilitate, pierdem un moment esențial pentru dezvoltarea noastră ca și comunitate, dar și pentru dezvoltarea României”.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.