Inscrie-te la Romanian ESG Summit 2023
Romanian ESG Summit 2023
Inscrie-te la Romanian ESG Summit 2023

Romanian Forum for Business Sustainability: Codruţ Nicolau CEO Edenred România & Benefit Systems

Codruţ Nicolau – CEO Edenred România & Benefit Systems a fost Speaker la Romanian Forum for Business Sustainability. ​

Evenimentul, organizat de CSRMedia.ro, a reunit lideri din companiile în care sustenabilitatea este un concept bine integrat în activitatea businessului.
Discuțiile s-au axat pe strategiile și raportarea de sustenabilitate, dar și pe modalitățile de rezolvare a provocărilor majore ale societății moderne în domenii cheie, precum risipa alimentară, educația, protecția mediului. ​De asemenea, speakerii evenimentului au prezentat
acțiunile pe care le derulează pentru a fi din ce în ce mai sustenabili,  dar și provocările pe care le au sau le preconizează pentru perioada următoare.

Expresia cel mai des folosită a fost „ÎMPREUNĂ!”„Cred că merită să ne dăm un pas în spate și să înțelegem că lucrurile despre care se vorbește de ceva timp se întâmplă efectiv. Adică noi suntem într-un proces de schimbare, câteodată lentă, dar trendul este ireversibil, a modelului profund în care facem business.
Modelul clasic capitalist urmărea, exclusiv, atingerea profitului. Și există, categoric, niște economiști celebri, unii chiar au câștigat Premiul Nobel, care, la un moment dat, au îndrăznit să spună că singura responsabilitate a unei companii este să producă profit pentru acționari. Și, în același timp, acest model de business, care a devenit dominant în ultimii 20-30 de ani, este clar că șia atins limitele. Și este clar că, într-un fel sau altul, a generat anumite dezechilibre în tot ceea ce înseamnă environment și, categoric, și în zona socială. Și ceea  ce văd în jurul meu, arată o alternativă în care categoric profitul este în continuare caracteristica principală care îți arată dacă o companie este performantă sau nu, dar în același timp, ceea ce am văzut astăzi arată că în modelul de business de zi cu zi, nu doar pe o felie complet separată, deja este o preocupare mult mai intensă pentru  a avea grijă de un ecosistem mai mare de stakeholderi, indiferent dacă vorbim de furnizori, clienți, comunitatea și evident de angajați. Și cred că suntem pe drumul cel bun. Procesul este categoric mai lent decât ne-am dori unii dintre noi, dar categoric este ireversibil.

Revenind în Edenred noi suntem privilegiați. Suntem privilegiați pentru că vorbind de ESG, bucata de Social este încorporată în însăși natura produselor și serviciilor pe care le oferim. În termeni extrem de simplu ceea ce facem noi, încercăm într-un fel sau altul să îmbunătățim, cu ajutorul companiilor, viața oamenilor, indiferent dacă vorbim de angajați într-o multinațională sau într-un simplu SRL, pentru că accesul la cardurile de masă, de vacanță, cultural, cadou etc. poate să aibă orice mică companie. Pe de o parte îmbunătățim calitatea vieții angajaților, prosperitatea lor, și în al doilea rând punem umărul la tot ceea ce înseamnă proiecte sociale pentru categoriile vulnerabile, indiferent dacă vorbim de bătrâni, copii, sau persoanele care, într-un fel sau altul, sunt afectate și sunt într-o perioadă dificilă.

Ce facem în Edenred urmărim, practic, 3 verticale: una se nume;te people, și are preocuparea de a încerca, într-un fel sau altul atât în cadrul organizației, dar și în ecosistemul în care jucăm, și gândiți-vă că numai în România vorbim de 1,7 milioane de salariați de care avem grijă, plus încă 1 milion de alte persoane care într-un fel sau altul beneficiază de produsele noastre, deci un ecosistem mare, și încercăm, urmărind de la solidaritate, până la voluntariat până la chestiunile încorporate zi de zi în ceea ce facem, să sprijinim verticala people. A doua verticală este Planet, în care ne străduim să reducem propria noastră amprentă de carbon, și să influențăm, într-un fel sau altul și ecosistemul să diminueze acest lucru.A treia verticală, este partea de Progres, în care încercăm să sprijinim, sustenabil, comunitățile în care operăm”, a declarat Codruţ Nicolau CEO Edenred România & Benefit Systems.

VEZI cum a fost la Romanian Forum for BUSINESS SUSTAINABILITY (VIDEO)Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.