Romanii care vor traversa Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle au plecat spre punctul de start

Echipa Atlantic 4 inainte de plecareAtlantic4, prima echipa de romani care va traversa Oceanul Atlantic, a plecat catre La Gomera (Spania), locul de unde se va da startul celei mai grele curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.

Echipa este formata din Andrei Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu si Marius Alexe, si va petrece urmatoarele 2 saptamani facand ultimele pregatiri si antrenamente inainte de start.

Ei se vor alatura organizatorilor si celorlalte echipe participante, in total 32 de inscrisi din toata lumea: solo, pe perechi, trio sau echipe de cate 4. Echipa s-a antrenat pentru infruntarea Atlanticului timp de aproape doi ani; in aceasta vara, a obtinut un record mondial de traversare a Marii Negre: 1200 de kilometri parcursi in 11 zile si 6 ore intr-o ambarcatiune cu vasle.

Scopul pentru care cei patru romani vor traversa Oceanul Atlanic vaslind este de a sustine, cu sprjinul Kaufland Romania, indeplinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizarii unui Campus socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau limitatoare de viata.Toti cei care vor sa fie alaturi de echipa sunt incurajati sa doneze 2 Euro catre HOSPICE Casa Sperantei printr-un SMS la 8844 cu mesajul “OPTIMISM” sau orice alta suma pe pagina:  http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

Suma pe care echipa intentioneaza sa o stranga pentru Centru este de 500.000 lei, iar pana acum s-au strans 117.231 lei, din care 90.000 lei au fost donati de catre compania Kaufland Romania. Astfel, mai sunt necesari 382.769 lei. 

Membrii Atlantic4 vor porni din La Gomera si vor vasli neintrerupt pana la Antigua. Ei vor parcurge 5000 de kilometri in aproximativ 60 de zile. In tot acest timp, barca cu vasle, Maria, va insemna „acasa” pentru echipa care va intampina din mijlocul Oceanului Atlantic, departe de familie si prieteni, atat Craciunul, cat si Noul An – totul in vederea indeplinirii cauzei pentru care lupta.

Competitia „Talisker Whisky Atlantic Challenge”consta in traversarea Oceanului Atlantic cu o barca cu vasle, pe distanta de 5000 de km dintre La Gomera (Insulele Canare) si Antigua si va avea startul oficial pe 12 decembrie 2017.
Competitia aliniaza la start un numar limitat de echipe de pe mapamond, avand reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior in timpul cursei, iar membrii vor trebui sa faca fata unor provocari precum privarea de somn, vaslire in schimburi de doua ore, non-stop timp de saptamani. Barca va avea o limita de lungime si latime, poate fi construita numai din anumite materiale, nu va putea fi reparata pe parcurs si va fi echipata cu provizii numai la start.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.