Romgaz sprijina copiii sa mearga la scoala, prin intermediul UNICEF

Campania Hai la Scoala UNICEF Romania Radu SandoviciCompania Romgaz si UNICEF au semnat un parteneriat pentru a contribui la prevenirea si reducerea fenomenelor de absenteism, abandon scolar si parasire timpurie a scolii, in cadrul campaniei “Hai la Scoala!”. Astfel, Romgaz va sustine implementarea interventiilor din cadrul campaniei in cinci comunitati dezavantajate din: Cilibia – judetul Buzau, Cojasca si Fantanele – judetul Dambovita, Dragomiresti -Neamt, Filipestii de Targ – Prahova si Vicovu de Sus (Plai) din judetul Suceava.

Virgil Marius Metea, Director General Romgaz„Eficacitatea cu care scoala isi indeplineste rolul este esenţiala pentru afirmarea unei societaţi bazate pe cunoastere si invaţare. Calitatea vietii unei comunitati, a unei natiuni, va scadea, daca va lipsi invatarea continua si dezvoltarea capacitatii personale de a se adapta si de a promova valori etice. Romgaz vine in intampinarea nevoilor sistemului educational, considerand cooperarea intre mediul de afaceri si comunitate o conditie prealabila pentru evolutie si prosperitate”, a declarat Virgil Marius Metea, Director General Romgaz.

In Romania, sunt aproximativ 400.000 de copii care nu merg regulat la scoala. Mai mult, doi din zece copii nu termina opt clase. Copiii care nu merg la scoala azi reprezinta forta de munca necalificata din urmatorii 10 – 15 ani. Plecand de la aceste statistici ingrijoratoare, in 2010 UNICEF a lansat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN) campania “Hai la Scoala!”, intervenind la trei niveluri: la nivel de scoala, la nivel comunitar si la nivel de familie. Astfel, campania promoveaza respectarea dreptului fundamental la educatie al tuturor copiilor si principiul echitaţii prin sprijinirea celor mai vulnerabili copii, inclusiv copii romi si a familiilor acestora.

Campania a demarat in anul scolar 2010-2011 si a avut o acoperire nationala, iar in prezent initiativa este derulata in 32 de comunitati din 20 de judete.

Interventiile la nivelul scolii au ca scop transformarea institutiei de invatamant intr-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor scolari, a directorilor si a cadrelor didactice pentru a-si adapta stilul de lucru nevoilor fiecarui elev. La nivelul familiei, se urmareste intarirea legaturii parinţilor cu scoala, implicarea in viaţa scolara a copiilor lor si acordarea de sprijin parinţilor prin consiliere si discutii individuale. Nu in ultimul rand, interventiile la nivelul comunitatii urmaresc influentarea si mobilizarea membrilor comunitatii pentru a se implica si a sprijini familiile ai caror copii sunt in risc de abandon scolar.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.