Rompetrol a alocat 135.000 lei pentru dotarea a doua spitale din Capitala

Grupul Rompetrol a sustinut cu 135.000 de lei implementarea unor proiecte de sanatate in cadrul a doua spitale din Capitala. Astfel, proiectul din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon – „Sa dam o șansa prematurilor” a presupus dotarea secției de neonatologie cu doua incubatoare performante și renovarea unui cabinet de ecografie (inlocuire geamuri, usa, igienizare, inlocuire mocheta, corpuri sanitare) si echiparea cu mobilier. Suplimentar, au fost editate 2000 de ghiduri de sarcina si consiliere a parintilor cu copii nascuti prematur. Cea de-a doua unitate sanitara, Spitalul Maria S. Curie, a primit 90.000 RON pentru implementarea – in premiera in Romania – a tehnicii medicale ECMO (oxigenare extracorporala cu utilizarea unui oxigenator cu membrana), ce se adreseaza pacientilor neonatali cu afectiuni severe respiratorii si cardiace care nu raspund la mijloacele de reanimare uzuale.

“Aceste doua initiative vin in completarea logistica si functionala a doua centre medicale de exceptie din Bucuresti, centrate pe problemele copiilor nascuti prematur si, de cele mai multe ori, cu afectiuni severe. Dotarea sectiilor cu aparatura performanta si sustinerea trainigului personalului medical in centre specializate din strainatate raspund nevoilor actuale din sistemul public de sanatate”, a declarat Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

In urmatoarea etapa a proiectului de la Spitalul Marie Curie se va implementa un sistem de telemedicina (camere de luat vederi, dispozitive video-audio, treaming echipamente de retea) in vederea organizarii de cursuri si extinderea tehnicii ECMO la nivel national.

Cele doua proiecte din Bucuresti au fost selectate in cadrul celei de-a patra editii a programului national Impreuna pentru fiecare, alaturi de alte 14 proiecte de mediu si sanatate. Pana in prezent, 10 dintre acestea au fost finalizate.

Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii şi implicarii comunitaţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sanataţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, in perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste un milio USD, in toate regiunile ţarii, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.