ROMPETROL a dat 14.000 USD pentru reabilitarea Gradinii Botanice din Tulcea

Grupul Rompetrol a sustinut cu 14.000 de dolari reabilitarea si dotarea cu panouri solare a Gradinii Botanice din Tulcea. In cadrul proiectului, realizat in intervalul august – decembrie 2011, au fost realizate lucrari ample de modernizare a serelor. Simultan, a fost instalat un sistem de incalzire pe baza de panouri solare ce va permite un control eficient al temperaturii, la costuri reduse. Lucrarile au fost realizate cu ajutorul a doi ingineri voluntari si 10 muncitori ai Gradinii Botanice.
De asemenea, 50 de elevi ai Liceului Pedagogic s-au implicat in derularea unor activitati de informare in comunitate pe teme de protectia mediului, folosirea de energii alternative, biodiversitate si dezvoltare durabila.
„Implementarea acestui proiect deosebit din Tulcea ne reaminteste ca misiunea noastra ca oameni este sa protejam biodiversitatea, sub toate formele ei, si sa contribuim la dezvoltarea durabila a mediului in care ne desfasuram activitatile. Elevii voluntari au fost un exemplu de mobilizare civica si, totodata, promotorii unor actiuni responsabile ale caror scop a fost reabilitarea acestui monument al naturii şi redarea lui comunitatii”, a declarat Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.
Actiunea s-a inscris in programul de responsabilitate sociala a companiei “Impreuna pentru fiecare”.
Gradina Botanica din Tulcea este vizitata anual de peste 7.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.