Rompetrol a derulat a zecea editie a Programului de practica pentru studenti

Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, au derulat Programul de Practica adresat Studentilor de la Universitatile de profil din tara. Astfel, 86 de tineri au beneficiat de experienta specialistilor de pe platformele Petromidia Navodari si Vega Ploiesti. Studentii inclusi in program au facut practica in perioada 25 iunie – 19 iulie si au avut astfel prilejul sa se familiarizeze cu mediul economic real, sa imbine cunostintele tehnice si cele practice, pentru intelegerea fluxului general si a celui tehnologic.

“Programul de training adresat studentilor reprezinta o oportunitate in construirea carierei, intr-o meserie frumoasa, de perspectiva. Astazi, in contextul globalizarii, totul depinde de competenta fiecaruia. Criteriul competentei este hotarator, acoperind intreg ansamblul valentelor individuale, de la aptitudini, la cunostinte si in foarte mare masura la atitudini. Participantii la cursurile de pregatire trebuie sa foloseasca in modul cel mai eficient timpul petrecut alaturi de profesionisti, in conditiile in care tinerii selectati sunt indrumati in mod constant de acestia, pentru a fi ulterior recrutati si angajati de companie, avand perioada de practica profesionala indeplinita”, a declarat Dumitru Niculi, director general al companiei Rompetrol Petrochemicals.

Programul s-a derulat in contextul parteneriatului sustinut de Grupul Rompetrol cu universitatile de profil din tara – Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, Universitatea Ovidius, Facultatea de Fizica, Chimie, Eelctronica si Tehnologia Petrolului, Universitatea Politehnica Bucuresti.

Lansat in anul 2003, programul de pregatire a studentilor sustinut de Rompetrol se inscrie in strategia Grupului de atragere si retinere in organizatie a tinerilor valorosi, cu potential de dezvoltare, realizand, astfel, transferul de know-how si dezvoltarea competentelor, esentiale in dezvoltarea carierei viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.