Rompetrol a donat catre Fundatia pentru SMURD doua centre mobile de instruire

SMURD Rompetrol 2KMG International a achizitionat si donat catre SMURD doua centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgoneta. Acestea vor fi utilizate pentru derularea programelor de formare si pregatire in descarcerare si asistenta medicala de urgenta destinate paramedicilor.

Valoarea sprijinul oferit este de 100.000 USD.

Cele doua centre mobile de formare sunt dotate cu intreaga baza materiala pentru desfasurarea in conditii optime a activitatilor didactice pentru grupe de 16 persoane, respectiv manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extractie pacient din zone dificile, rucsace medicale de prima interventie si stabilizare a pacientului si echipamente IT moderne.

Alexey+Golovin_rompetrolNevoile sistemului public de sanatate sunt in continua crestere si credem in datoria noastra sociala de a contribui la dezvoltarea tarii si de a acorda asistenta medicala de calitate celor care au nevoie. Aceasta initiativa vine ca o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat in 2009, cand am initiat si colaborarea cu SMURD si un program de granturi destinate sectorului medical. In ultimii ani am alocat peste 5 milioane USD pentru sanatate”, a declarat Alexey Golovin, VP, KMG International.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru si Bucuresti-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfasura cu ajutorul unui numar de peste 10 formatori in toate judetele limitrofe (Targu-Mures, Harghita, Sibiu, Alba, Brasov, Bitrita-Nasaud, respectiv Bucuresti-Ilfov), dar si in alte regiuni cum ar fi Prahova, Constanta, Craiova, Galati sau Iasi.

Raed_Arafat_SMURDPrin intermediul acestui proiect vom contribui la dezvoltarea activitatii de formare continua a personalului din cadrul SMURD si vom realiza inca un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregatire mai aproape de oameni si de a avea un sistem de urgenta integrat, alcatuit din specialisti foarte bine pregatiti si instruiti periodic la cele mai inalte standarde din domeniu. Acest proiect nu ar fi fost posibil fara sustinerea acordata de partenerul nostru, KMG International, respectiv populatia, care a ales sa directioneze 2% pentru Fundatia pentru SMURD. Apreciem fiecare sustinere acordata pentru ca, in final, este important sa amintim ca … Cine salveaza o viata, salveaza o lume intreaga!”, a declarat Raed Arafat, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei pentru SMURD.

Cele 2 centre mobile de training au fost prezentate pentru prima data, inainte de intrarea lor oficiala in  activitate, elevilor de clasele a VII-a si a VIII-a din Blejoi, Prahova. 120 de elevi de la scolile din comuna au beneficiat de un curs de prim-ajutor oferit de formatorii SMURD.

In ultimii 10 ani, sprijinul KMG International oferit SMURD a constat in carburant JetA1 pentru elicopterele aero-medicale, uniforme pentru voluntari (peste 750 la nivel national), un echipament ECMO mobil pentru a sustine functiile respitorii si cardiace ale pacientilor in timpul transportului acestora de catre echipajele SMURD, etc.

Grupul KMG International a investit peste 8 milioane de dolari in proiecte de dezvoltare a comunitatilor la nivel national in ultimii ani, cu un numar total de peste 300.000 de beneficiari. Investitiile in sectorul medical, una dintre directiile strategice ale grupului, au vizat reabilitarea sectiilor si dotarea cu echipamente medicale a 60 de unitati medicale din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.