Rompetrol a donat Orchestrei Romane de Tineret o harpa americana Lyon & Healy

Rompetrol-Donatie_harpa_Orchestra_Romana_de_Tineret_2014KMG International (fostul Grup Rompetrol) a schizitionat si donat Orchestrei Romane de Tineret o harpa americana Lyon & Healy ce a putut fi ascultata, pentru prima data, in concerte la Sala Radio si la Ateneu. Valoarea sprijinului oferit este de 25.000 de dolari. Harpa donata de KMG Rompetrol este realizata manual in Statele Unite, in atelierele Lyon & Healy, infiintate in 1864 in Chicago si specializate doar in productia acestui instrument muzical cu coarde; pentru solistii la harpa din intreaga lume, acest cHarpa_Rompetrolentru este o referinta pentru standardele inalte de calitate si tehnicile inovatoare de manufacturare.

Alexey+Golovin_rompetrol“La nivel de grup abordam proiectele de tip CSR din perspectiva dezvoltarii durabile, de aceea prin intermediul politicilor corporatiste sustinem cu prioritate domeniile cultura, protectia mediului si sanatate. Sprijinim in special acele proiecte culturale care promoveaza forme de arta de inalta calitate precum Festivalul si Concursul International George Enescu sau aceasta contributie la cresterea performantei artistice a Orchestrei Romane de Tineret”, a declarat Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativa si Comunicare al KMG International/ Rompetrol.

Orchestra Romana de Tineret a fost infiintata in 2008 la Sinaia, la initiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundatiei “Prietenii muzicii – Serafim Antropov”. Membrii sai, tineri artisti cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, beneficiaza de pregatirea tehnica si artistica a maestrului Cristian Mandeal. In 2011, Orchestra a devenit membra a European Federation of National Youth Orchestras.

In domeniul culturii, KMG Rompetrol este un partener important al Festivalului si Concursului International George Enescu. Anul acesta, pe 6 septembrie, compania va oferi publicului meloman concertul de deschidere al concursului Enescu, in cadrul caruia vor concerta pianistul cazah Amir Tebenikhin si violonistul Alexandru Tomescu.
Investitiile Grupului in domeniul culturii din ultimii 3 ani se ridica la aproximativ 300.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.