Rompetrol a finantat primul centru de reabilitare respiratorie, in Constanta

Rompetrol_Centru_Constanta_Recuperare pacientiGrupul Rompetrol a sustinut cu 100.000 de lei infiintarea primului Centru de Reabilitare Respiratorie, in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta. Proiectul a fost realizat prin programul national de responsabilitate sociala al Rompetrol – “Impreuna pentru fiecare”. Beneficiarii directi sunt persoanele cu boli respiratorii grave, care intrunesc indicatiile introducerii intr-un program de recuperare, din judetul Constanta (peste 1000 de pacienti doar in 2013) si judetele limitrofe. Lucrarile pentru amenajarea unitatii de recuperare respiratorie au fost realizate in perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014 si au constat in reabilitarea mansardei dezafRompetrol_Centru_Constanta_Dotari spitalectate si compartimentarea spatiului existent. Astfel au fost create sali de kinetoterapie, grupuri sanitare, cabinete medicale si dotate cu mobilier medical si aparatura specifica: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifunctionale, set greutati etc.

Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior al Grupului Rompetrol“Sustinem de multi ani comunitatea din Constanta, fiind una dintre zonele unde Rompetrol are operatiuni extinse– rafinaria, statii si peste 3.000 de angajati. Angajamentul nostru fata de aceasta zona este unul pe termen lung, si se manifesta prin proiecte ample, sustenabile, ca acesta de la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru beneficiul cât mai multor persoane”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior al Grupului Rompetrol.

Proiectul a fost realizat prin contributia voluntara a personalului spitalului (peste 20 de angajati), sprijiniti de arhitecti si Consiliul Judetean Constanta ca partener de proiect institutional.

Parteneriatul Grupul Rompetrol – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR din domeniul sanatate si protectia mediului, selectat pentru implementare in 2013, dintr-un total de 218 aplicatii primite pe website-ul programului Impreuna pentru fiecare.

In Constanta, in ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a caror valoare depaseste 700.000 lei, dintre care pot fi amintite: reabilitarea centrului de formare si pregatire in descarcerarea si asistenta medicala de urgenta din cadrul detasamentului de pompieri Palas, amenajarea si dotarea primului cabinet stomatologic scolar in Navodari, dotarea cu panouri solare a Scolii Grigore Moisil din Navodari etc.

Programul de responsabilitate sociala inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul “Impreuna pentru fiecare”, in perioada 2009 – 2013, compania a alocat pentru dezvoltarea a 86 de proiecte peste 1.250.000 USD, in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct si indirect al 300.000 de persoane.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.