Rompetrol a finantat un sistem de iluminat cu energie solara la o scoala din Navodari

Rompetrol_Panouri_SolarePrin programul de responsabilitate sociala “Impreuna pentru fiecare”, Rompetrol a sustinut realizarea unui sistem de iluminat in cadrul Scolii Grigore Moisil, din Navodari, folosind panouri solare fotovoltaice. Valoarea sprijinului oferit de companie a fost de 45.000 lei. Proiectul Lumina pentru un viitor verde, selectat pentru implementare in 2013 si finalizat in luna martie, a presupus amplasarea pe cladirea scolii a unui sistem fotovoltaic cu o putere instalata in panouri de 5kWp si conectarea la un invertor on-grid care se va sincroniza la reteaua transportorului local de energie. Prin acest sistem, economiile realizate de scoala depasesc 20.000 lei pe an.

Sorin_Graure_Director_Rompetrol_Rafinare“Rompetrol este un contribuabil major la nivelul judetului Constanta, cu un impact semnificativ, iar angajamentul nostru fata de aceasta zona, in special fata de orasul Navodari, se traduce prin investitii tehnologice si programe de sustinere a celor 3000 de angajati, dar si prin grija fata de comunitate. Cresterea gradului de protectie a mediului inconjurator ramane un obiectiv principal de business si din acest motiv investim si la nivel local in proiecte sustenabile de mediu, un exemplu fiind chiar aceasta initiativa care se adreseaza unui numar de peste 1100 de elevi si cadre didactice, si care are un impact semnificativ”, declara Sorin Graure, Director General al Rompetrol Rafinare.

Proiectul a presupus si activitati de informare si constientizare a elevilor, dar si a comunitatii locale, in ceea ce priveste beneficiile inlocuirii energiei clasice cu energia solara, nepoluanta. In implementarea proiectului au fost implicati atat personal specializat, cat si voluntari: autoritati locale, parinti, si peste 200 de elevi ai scolii.

In Constanta, in ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a caror valoare depaseste 700.000 lei, dintre care pot fi amintite: Reabilitarea centrului de formare si pregatire in descarcerarea si asistenta medicala de urgenta din cadrul detasamentului de pompieri Palas, Amenajarea si dotarea primului cabinet stomatologic scolar in Navodari, Amenajarea unui teren de sport in cadrul Liceului Lazar Edeleanu din Navodari si Infiintarea primul centru de reabilitare pneumologica in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanta.

In 2013, valoarea contributiei la bugetul de stat si cel al orasului Navodari, platita de companiile de pe platforma Petromidia, s-a ridicat la 1.37 miliarde USD, din care 1.5 milioane USD la bugetul local.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.