Rompetrol a stabilit cele 16 proiecte care vor primi finantare de 225.000 USD

Grupul Rompetrol a desemnat cele 16 proiecte sustenabile, dintr-un numar total de 218 proiecte inscrie in competitie, ce se vor finanta in acest an in cadrul programului de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”. Din cele 16 proiecte ce se vor implementa in acest an, 11 sunt in domeniul sanatatii si 5 proiecte in domeniul protectiei mediului. Bugetul total alocat pentru sustinerea tuturor proiectelor este de 225.000 USD. Activitatile propuse pentru proiectele din domeniul sanatatii sunt: reabilitarea si dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare in mediul rural sau urban si activitati de informare, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea si imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati. Proiectele castigatoare sunt din judetele Brasov, Calarasi, Caras Severin, Cluj, Constanta, Ialomita, Harghita, Hunedoara, Suceava, Neamt si municipiul Bucuresti.

“Si in acest an sustinem proiecte sustenabile, cu impact semnificativ in comunitatile locale, si cu beneficii directe pentru 35.000 de persoane, care se confrunta cu probleme complexe. Valoarea acestora variaza intre 15.000 lei – pentru proiecte de educatie in protectia mediului si sanatate, si de 45.000 lei si 100.000 lei pentru initiative inovative”, a declarat Mihaela Ungar, Director Marketing si Comunicare al Grupului Rompetrol.

Trei dintre proiectele de sanatate vor primi granturi in valoare de 100.000 lei. Cele trei proiecte au in vedere “Infiintarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania” la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Bucuresti, “Amenajarea primului centru de reabilitare respiratorie din Sud-Estul Romaniei”, la Spitalul de Pneumoftiziologie Constanta si “Infiintarea si dotarea unui centru de stimulare multisenzoriala pentru pacientii cu boli amenintatoare de viata” de catre Hospice Casa Sperantei.

Pentru a vedea lista completa a proiectelor castigatoare, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.