Rompetrol a stins si in acest an luminile cu ocazia “Orei Pamantului”

Statie RompetrolRompetrol a intrerupt luminile din statiile proprii, rafinarie si sediile de birouri din tara timp de o ora, intre 20:30 si 21:30, in semn de solidaritate cu evenimentul international Ora Pamantului, ce a avut loc sambata, 29 martie. Aceasta decizie nu a afectat securitatea sau functionarea retelei de distributie sau a altor activitati desfasurate in punctele de lucru ale companiilor membre ale KazMunayGas International/ Rompetrol care au sustinut initiativa. Angajamentul companiei pentru protejarea mediului se regaseste si la nivelul platformei de CSR, din 2009 pana in prezent au fost Petromidiaimplementate 32 de proiecte de protectia mediului, cu o valuare de peste 400.000 USD, pentru beneficiul comunitatilor locale.

 

Alexey+Golovin_rompetrolSprijinim inca din 2009 aceasta initiativa internationala de constientizare a problemelor climaterice cu care se confrunta in prezent Pamantul si suntem constienti de impactul individual sau organizational pe care cu totii il avem asupra acestuia. Din acest motiv, am recomandat colegilor si partenerilor nostri, dar si comunitatii nationale sa sustina acest demers si sa identifice eventualele masuri care, insumate, pot contribui la imbunatatirea si conservarea mediului inconjurator”, a declarat Alexey Golovin, director Dezvoltare Corporativa si Comunicare KazMunayGas International / Rompetrol.

Valoarea totala a investitiilor Rompetrol in mediu, din 2009 pana in prezent, se ridica la 120 milioane USD. Pe fondul cresterii capacitatii rafinariei de procesare a titeiului la 5 milioane tone/an, corelate cu programul de investitii, consumul de energie electrica a scazut cu 10.5%, pentru intervalul 2014 – 2012 (0.071 MWh/tona de materie prima procesata in 2012, comparativ cu 0.068 MWh/tona titei procesat in 2014).
Pentru toate entitatile companiei se monitorizeaza si se actioneaza in vederea imbunatatirii factorilor de mediu, in conformitate atat cu obligatiile legale, cat si cu standardele de calitate si mediu ale Grupului, modernizarea rafinariilor Petromidia si Vega fiind parte din prioritatile actuale ale Rompetrol.

La nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, prioritatea o constituie cresterea gradului de protejare a Marii Negre si a Lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunarii si a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum si a localitatilor Navodari, Corbu si Constanta.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.