Rompetrol cumpara o unitate mobila de terapie intensiva pentru IGSU

Parteneriat Rompetrol- Crucea Rosie RomanaKMG International, sub brandul Rompetrol, va achizitiona, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, in valoare de 264.930 USD, ce va fi donata Departamentului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protectie civila, urmand a fi utilizata pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Pentru achizitia unitatii mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferenta va fi asigurata de Crucea Rosie Romana din fonduri colectate in cadrul campaniei Romania Salveaza Romania.

Contributia KMG International pentru acest proiect ridica sprijinul total acordat de companie in lupta impotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD.

Alexey+Golovin_rompetrol“Suntem alaturi de societatea civila si autoritati in demersul lor; solidaritatea si responsabilitatea sociala sunt esentiale, dar in situatii de criza acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atat in Romania, cat si in alte tari unde avem operatiuni – Republica Moldova si Bulgaria” – Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al KMG International.

Aceasta unitate mobila cu 12 paturi poate fi folosita oriunde in tara pe durata pandemiei, dar si ulterior in situatii de calamitati sau dezastre, si are ca scop cresterea capacitatii spitalelor de ingrijire a pacientilor la standard inalte.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundatia pentru SMURD si Asociatia Daruieste Aripi sprijina comunitatile din Constanta, Prahova si Bucuresti in gestionarea pandemiei de covid-19, prin donatia de carburant pentru Serviciul de Ambulanta, achizitia de consumabile medicale (masti, manusi), aparatura medicala, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificitatii nationale si a potentialelor mutatii genetice, de catre Institutul Cantacuzino).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.