Rompetrol doneaza primul aparat portabil din Romania de sustinere avansata a functiilor vitale

Rompetrol Rafinare_Petromidia-2013KMG International, prin compania membra Rominserv, va achizitiona un aparat portabil de oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana (ECMO) si il va dona catre Serviciul de Urgenta si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca. Echipamentul medical va fi folosit pentru a sustine functiile respitorii si cardiace ale pacientilor din sectia de terapie intensiva, dar si in cazul transportului lor de catre echipajele SMURD. In Romania, mai sunt doar cateva aparate ECMO, costul unuia fiind de aproximativ 55.000 euro. Aparatul donat de Rompetrol va fi primul de tip portabil din sistemul national de sanatate, putand fi utilizat de acum inainte si in transporturile de urgenta.

Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior al Grupului Rompetrol“In contextul evenimentului recent de pe platforma Petromidia, in care am pierdut un coleg si avem alti 3 raniti in spital sub supravegherea cadrelor medicale, intelegem nevoile sistemului public de sanatate si credem ca este si de datoria noastra sa contribuim la dezvoltarea acestuia, pentru a salva cat mai multe vieti. Initiativa aceasta vine in completarea logistica si functionala a Spitalului de Urgenta Floreasca pentru ingrijirea bolnavilor din sectia de ATI cu afectiuni severe”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior, KMG International.

Oxigenarea extracorporala arterio-venoasa cu membrana (ECMO) este o procedura utilizata in sectiile ATI ale spitalelor, in cazurile de insuficienta cardiaca sau insuficienta respiratorie. ECMO se utilizeaza cand organismul pacientului nu mai poate sustine singur oxigenarea sangelui, vitala pentru supravietuire si refacere, dar si in timpul interventiilor chirurgicale complicate, pe cord si plamani.

Grupul KMG International a investit in ultimii ani peste de 8 milioane USD in proiecte de dezvoltare comunitara in tara, ajungand la 300.000 de beneficiari directi. Investitiile in sectorul de sanatate, una din directiile strategice ale Grupului, au vizat reabilitari de sectii si dotarea cu aparatura medicala in peste 60 de unitati medicale la nivel national.

In 2013, Spitalul Maria S. Curie, a primit finantare pentru implementarea – in premiera in Romania – a tehnicii medicale ECMO (oxigenare extracorporala cu utilizarea unui oxigenator cu membrana), ce se adresa pacientilor neonatali cu afectiuni severe respiratorii si cardiace care nu raspund la mijloacele de reanimare uzuale.

De asemenea, KMG International a achizitionat si donat Institutului National de Transfuzie Sanguina Bucuresti 2 frigidere pentru plasma care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.