Rompetrol Rafinare continua parteneriatul cu SMURD si Inspectoratul General de Aviatie

Rompetrol_SMURD_parteneriatRompetrol Rafinare, parte a KMG International, va asigura si in acest an combustibilul necesar interventiilor medicale de urgenta pe cale aeriana, a deplasarii personalului si transportarii victimelor, in cadrul parteneriatului cu SMURD si Inspectoratul General de Aviatie (IGAv). Valoarea investitiei Rompetrol in cei cinci ani de parteneriat depaseste 750.000 dolari. Incepand cu anul 2008, SMURD a efectuat interventii aeriene de urgenta la nivel national, contribuind astfel la transportarea si salvarea unui numar de peste 5.000 de persoane ranite. In 2013, in cadrul punctelor de operare aeromedicala beneficiare ale sponParamedici_SMURD1_2012sorizarii acordate de Rompetrol Rafinare, au fost efectuate 1974 interventii (dublu comparativ cu 2012), insumand 3922 ore de zbor.

Alexey+Golovin_rompetrol“In cadrul colaborarii, compania asigura si in 2014 o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor din Bucuresti si Targu Mures, implicate in interventiile medicale de urgenta. Pentru ca ne procupa bunastarea comunitatilor unde avem operatiuni, investim in mod sustinut in sectorul medical din Romania; doar in ultimii 5 anii am realizat 55 de proiecte pentru dotarea si reabilitarea unor unitati medicale din mediu rural si urban”, a declarat Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativa si Comunicare al KMG International / Rompetrol.

Carburantul JetA1 este folosit pentru operarea elicopterelor si avioanelor si este produs de Rafinaria Petromidia incepand cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu.

Raed_Arafat_Presedinte Consiliu Director - Fundatia pentru SMURD„Parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranta, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundatiei pentru SMURD. La randul sau, colaborarea directa cu Inspectoratul General de Aviatie are o consecinta cat se poate de palpabila – salvarea cat mai multor vieti. Iata cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei institutii, prin profesionalismul de care dau dovada reprezentantii fiecareia dintre ele, ducem la implinirea celui mai important deziderat al nostru – acordarea de asistenta medicala de urgenta pacientilor aflati in stare critica, care necesita o interventie rapida, la un nivel inalt de profesionalism”, a declarat dr. Raed Arafat, Presedinte Consiliu Director – Fundatia pentru SMURD.

Inspectoratul General de Aviatie are o contributie importanta in cadrul actiunilor SMURD prin operarea elicopterelor, cat si prin asigurarea accesului rapid in cadrul interventiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

KMG International/ Rompetrol se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala prin platforma sa “Energia vine din suflet”, care cuprinde programul national “Impreuna pentru fiecare” si alte proiecte din domeniile protectia mediului, sanatate si cultura. In ultimii cinci ani au fost implementate in toate judetele tarii 87 de proiecte de interventie comunitara, cu o investitie de peste 1,25 milioane de dolari, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.