Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Rompetrol Rafinare produce un nou sort pentru productia mastilor medicale de protectie

Instalatie Petrochimie RRCRompetrol Rafinare prin divizia sa de petrochimie – unicul producator de polimeri din Romania a reusit in ultimele 3 luni de zile dezvoltarea cu succes a unui nou produs, un sort special de polipropilena dedicat mastilor medicale de protectie.

Acesta asigura stratul din mijloc al mastii, cel mai important pentru filtrarea si protejarea impotriva agentilor patogeni.

Noul sort – RMB30H se va livra in saci de 25 kilograme de granule si se va utiliza in instalatii de tip “meltblown” (suflare topitura) – o metoda conventionala de fabricare a micro- si nanofibrelor. Astfel, polimerul topit/lichid este extrudat impreuna cu gaz de suflare de mare viteza pe o suprafata suport, rezultand un material de fibre netesute.

In acord cu standardele in domeniu, pentru o masca chirurgicala se consuma aproximativ 1 gram de material interior filtrant – RMB30H, cu o densitate de 30 grame/ metru patrat.

„Este o premiera pentru Romania si Europa Centrala si de Est, un succes major al echipei de specialisti din cadrul rafinariei Petromidia care au reusit in doar trei luni sa realizeze un nou sortiment vital in sprijinirea luptei impotriva COVID-19. Recent am finalizat cu sprijinul partenerilor interni si internationali testarea si verificarea noului material in acord cu toate standardele de siguranta si calitate, acesta urmand sa intre in productie in perioada urmatoare.” declara Saduokhas Meraliyev, directorul operational al Grupului KMG International – actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Primele granule din noul produs au fost obtinute pe 10 iulie cu sprijinul si suportul partenerilor sai strategici pentru alinierea parametrilor tehnici ai instalatiei de productie si asigurarea componentilor chimice – catalizatori, aditivi. Ulterior, acesta a fost testat pentru prima data la inceputul acestei luni la unul din partenerii companiei din Romania si ulterior pe plan extern, rezultatele fiind pozitive.

In perioada urmatoare vor urma si alte teste pe plan extern si intern, la parteneri precum Taparo Grup Maramures si Global Treat Galati.

Printre beneficiile asigurate de RMB30H se numara o capacitate ridicata de filtrare de peste 98%, un indice de curgere la topirea produsului final de pana la 1.500 grame/10 minute in functie de temperatura de procesare, un diametru intre 1 – 5 microni pentru fibrele rezultate, dar si inodor/fara miros – o proprietate foarte importanta pentru mastile de protectie sau sisteme de filtrare.

RMB30H este destinat in special pentru obtinerea de material pentru filtrare, dar si pentru alte aplicatii in zona de produse medicale (masti de protectie, echipamente de unica folosinta – cearsaf, capisoane, servetele umede etc) sau zona industriala (filtre profesionale cu rata mare de absorbtie).

In prezent, Rompetrol Rafinare produce si asigura toate sorturile necesare pentru obtinerea de masti sanitare si chirugicale de tip FFP1 si FFP2, dar si accesoriilor medicale. Sorturile RSB25 (aplicatii industriale), RSB35H si RSB40H (aplicatii din zona medicala si igiena personala) sunt dedicate pentru obtinerea de material netesut pentru straturile exterioare ale materialelor sanitare, iar RMB30H pentru obtinerea de material netesut pentru stratul interior/filtrare al acestora.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...