Rompetrol si Ovidiu Rom continua parteneriatul pentru sustinerea educatiei

Grupul Rompetrol continua si in 2012 parteneriatul cu Asociatia Ovidiu Rom pentru sustinerea educatiei timpurii in randul copiilor proveniti din familii cu resurse materiale reduse, prin programul Fiecare Copil in Gradinita. In cei 9 ani de angajament fata de aceasta cauza sociala, compania a acordat organizatiei sprijin financiar de 200.000 de euro.

“Educatia si instruirea sunt esentiale pentru dezvoltarea personala si profesionala, atat in interiorul Grupului Rompetrol, cat si in comunitatile in care ne desfasuram operatiunile. Colaborarea cu Asociatia Ovidiu Rom din acesti 9 ani a generat rezultate pozitive si beneficii pentru toate partile implicate, iar ceea ce este mai important – un plus de valoare in comunitate si o sansa in plus pentru copiii proveniti din familii nevoiase,”a declarat Alexey Golovin, director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol.

In 2012, prin acest program, 1.400 de copii dezavantajati merg la gradinita in fiecare zi in 36 de gradinite, 20 de comunitati, din 12 judete. Parintii primesc lunar un stimulent financiar in valoare de 50 de lei sub forma unor tichete sociale conditionate de prezenta zilnica a copiilor la gradinita. De asemenea, Ovidiu Rom formeaza profesorii in metode si strategii de predare moderne care sa indrume copiii catre succes ulterior in anii de scoala primara.

„Rompetrol a fost primul investitor major al asociatiei si ne-a sustinut inca din 2004. De-a lungul timpului, compania a ramas un investitor extrem de important pentru succesul programului Fiecare Copil in Gradinita și pentru actiunile noastre de constientizare a publicului cu privire la importanța vitala a educarii tuturor copiilor din Romania. In relatia dintre ONG-uri si investitori, comunicarea si continuitatea sunt esentiale pentru succesul actiunilor de CSR”, a declarat Leslie Hawke, cofondatoare Ovidiu Rom.

Programul Fiecare Copil in Gradinita a fost lansat de Asociatia Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in anul scolar 2010-2011 si a dus la cresterea numarului de copii saraci inscrisi la gradinita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.