Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR EVENIMENTE

Rompetrol sprijina lupta impotriva COVID-19, prin donatie de carburant si achizitie de teste

Rompetrol - KMG InternationalRompetrol – KMG International continua sa sprijine sistemul de sanatate romanesc in contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgenta, finantarea cercetarii si achizitionarea de echipament, kituri de testare si materiale necesare pentru unitatile medicale din comunitatile in care isi desfasoara activitatea.

Astfel, prin Fundatia pentru SMURD, compania sprijina sistemul medical cu 2500 teste PCR (SuperScript III Platinum One-Step qRT-PCR) care vor sustine activitatea laboratorului national de referinta din cadrul Institutului National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino”, dar si cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din tara noastra (analiza genomului pentru identificarea specificitatii nationale si a potentialelor mutatii genetice).

Alexey+Golovin_rompetrol“Situatiile de criza sunt un test al solidaritatii si responsabilitatii sociale, atat in randul societatii civile, cat si pentru companii. In contextul acestei crize ce ne vizeaza pe toti, am decis sa sustinem sistemul national de sanatate alaturi de partenerii nostri de la Fundatia pentru SMURD, prin achizitionarea a 2500 teste de validare a infectiei cu virusul COVID-19, dar si prin sprijinirea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino” pentru identificarea tipului de virus care circula in Romania. Mai mult, vrem sa avem grija de comunitatile din Constanta si Prahova, de aceea vom dona atat carburant, cat si echipament si materiale medicale pentru institutiile medicale locale”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al KMG International.

RAED_ARAFAT_SMURDActivitatea Fundatiei pentru SMURD vine in sprijinul tuturor eforturilor desfasurate de autoritatile romane in lupta impotriva raspandirii virusului COVID-19. Implicarea tuturor, la nivel individual, cat si colectiv este vitala, iar sprijinul oferit de partenerul nostru de traditie Rompetrol este important pentru a continua testarea si cercetarea acestui virus, astfel incat aceasta perioada dificila sa fie depasita cu succes”, a completat Raed Arafat, presedinte Fundatia pentru SMURD.

 

Rompetrol – KMG International este alaturi de comunitatile din Constanta si Prahova, acolo unde isi  desfasoara activitatea, iar prin parteneriatul cu Asociatia Daruieste Aripi, doneaza 37.000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanta Constanta, pentru acordarea asistentei de urgenta, transport medical si consultantii de urgenta pe tot teritoriul judetului Constanta. Sponsorizarea ofera posibilitatea realocarii fondurilor pentru achizitia interna de materiale sanitare, echipamente de protectie si dezinfectanti.

In judetul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membra a Grupului KMG International, compania va sprijini Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pentru achizitionarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapida a pacientilor la nivel local. In prezent, testele prelevate din judetul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Bals din Bucuresti pentru analiza, in timp ce testarea poate dura pana la 2-3 zile. Noua tehnica va oferi rezultate in 2-3 ore. 

Mai mult, prin parteneriatul cu Asociatia Daruieste Aripi, Rompetrol va facilita achizitionarea de echipamente medicale de protectie pentru unitatile spitalicesti din judetele Constanta si Prahova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...