Rompetrol sustine cu 250.000 USD implementarea a 16 proiecte locale

Grupul Rompetrol a selectat 16 proiecte pe care le va sustine in cadrul programului de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”. Implementarea acestora se va realiza pana la sfarsitul anului in curs, bugetul total alocat pentru sustinerea lor fiind de 250.000 USD. In cea de-a patra editie a programului au fost inscrise in total – de catre autoritati locale, ONG-uri, spitale si scoli – un numar total de 141 de proiecte (71 in domeniul sanatatii si 70 in cel de mediu). Jurizarea proiectelor inscrise in perioada 2 aprilie – 27 mai 2012 a fost realizata de o echipa mixta compusa din reprezentanti ai companiei si ai sectorului non-profit.

“Programul creste, an de an, prin proiecte ambitioase cu rezultate durabile care raspund nevoilor partenerilor nostri sociali, in sectoarele sanatate si mediu. Ne bucuram ca si in acest an vom sprijini peste 50.000 de persoane, din mai multe regiuni geografice, care se confrunta cu probleme complexe. Valoarea finantarii pentru fiecare proiect este cuprinsa intre 45.000 de lei si 90.000 de lei ” a declarat Yerzhan Orynbassarov, Vice-Presedinte Senior al Grupului Rompetrol.

Activitatile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta In domeniul sanatate sunt: reabilitarea si dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare In mediul rural sau urban, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati (amplasarea de panouri solare, reabilitare terenuri degradate si amenajari spatii verzi etc.).

Lista proiectelor selectate spre finantare poate fi gasita AICI

 

Programul national “Impreuna pentru fiecare” a fost lansat in 2009, ca parte a platformei de responsabilitate sociala corporativa Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii sustinute de Grupul Rompetrol. In perioada 2009 – 2011, compania a alocat peste 750.000 USD pentru implementare a 55 de proiecte in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct a 200.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.