Rompetrol sustine si in acest an Concursul International George Enescu

rompetrol-enescuKMG International continua sa sustina si in acest an Concursul International George Enescu, care se desfasoara pana pe 25 septembrie la Bucuresti. Parteneriatul incheiat in 2010 cu organizatorii Festivalului si Concursului reprezinta un angajament la dezvoltarea Romaniei prin cultura, a promovarii imaginii sale corecte, prin muzicienii romani si internationali, de inalta virtuozitate. Printre activitatile sustinute de Rompetrol in cadrul editiei de anul acesta se afla si gala de deschidere a Concursului, care a avut loc pe 3 septembrie la Ateneul Roman. Concertul de gala a fost sustinut de laureati ai unor editii anterioare a concursului – Anna Tifu (vioara), Valentin Radutiu (violoncel) si Mihai Ritivoiu (pian), alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Cultura este un indicator al evolutiei si dezvoltarii unei natiuni, din acest motiv sustinem diferite forme de manifestare artistica si facilitam accesul publicului la evenimente muzicale de calitate. Si Rompetrol, si Festivalul si Concursul George Enescu s-au dezvoltat ca branduri romanesti, cucerind piete internationale si promovand valori precum creativitate, mandrie nationala, vointa si determinare. Invitam publicul sa se alature actului artistic, sa il sustina prin achizitia unui bilet si sa se lase purtati de magia si bucuria descoperirii muzicii clasice”, a declarat Bogdan Oslobeanu – director proiecte KMG International.

Concursul International George Enescu se desfasoara la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul, iar in cadrul editiei de anul acesta concureaza in 4 sectiuni (vioara, violoncel, pian si compozitie)196 de tineri artisti din 48 de tari si sunt organizate recitaluri sustinute de muzicieni consacrati, precum pianistul spaniol Josu de Solaun (laureat al editiei din 2014 a concursului) sau violoncelistul lituanian David Geringas (membru al juriului in editia din acest an).

Tot anul acesta, KMG International este partener al concertelor-eveniment din 7 si 8 octombrie de la Ateneul Roman, cand sub bagheta maestrului Christian Badea orchestra Filarmonicii „George Enescu“ va deschide stagiunea cu actul I din opera Parsifal, de Richard Wagner.Solistii invitati sunt Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerati printre cei mai mari interpreti wagnerieni din lume la ora actuala.

KMG International se implica din 2010 in programe si proiecte culturale care au ca scop catalizarea unor valori sociale importante si de a reprezenta Romania cu impact si constanta, atat la nivel national, cat si la nivel international (Festivalul si Concursul G. Enescu), dar si sustinerea cu resurse financiare a tinerelor talente in curs de perfectionare (Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, in 2015), donarea unei harpe catre Orchestra de Tineret (2013), dar si sustinerea schimburilor culturale intre Romania si Kazakhstan, prin promovarea unor tineri muzicieni – Zhibek Mussurgaliyeva, Arman Mourzagaliyev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.