Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Rompetrol va asigura si in 2012 combustibil pentru elicopterele SMURD

Grupul Rompetrol, Fundatia pentru SMURD si Inspectoratul General de Aviatie, continua si in 2012 Parteneriatul pentru sustinerea interventiilor pe cale aeriana, a deplasarii personalului medical si transportarea victimelor.  In cadrul colaborarii, Rompetrol va asigura combustibilul necesar deplasarii celor trei elicoptere din Bucuresti, Targu Mures si Arad. Asta dupa ce in 2010 Rompetrol a sustinut SMURD cu 233 de tone de combustibil (in valoare de 240.000 dolari), iar in 2011 cu 206 de tone (in valoare de 310.000 dolari).

“Suntem mandri ca avem ocazia sa contribuim la salvarea de vieti omenesti. Implicarea noastra constanta in sustinerea sectorului medical din Romania, prin dotarea si reabilitarea unor unitati medicale sau donatii in carburant in scopul dezvoltarii unor servicii, reprezinta un gest firesc pentru o companie permanent preocupata de imbunatatirea aspectelor sociale specific comunitatilor in care isi desfasoara operatiunile”, a declarat Gavit Kurkimov, vice-presedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

In 2011, in cadrul celor trei puncte de operare aeromedicala beneficiare ale sponsorizarii acordate de Grupul Rompetrol, au fost efectuate 978 interventii, insumand 1.569 de ore de zbor, in crestere comparative cu 2010, cand au fost efectuate 835 de interventii, reprezentand 1.315 ore de zbor. In cele mai multe dintre cazuri, elicopterele SMURD au transportat victime ale accidentelor rutiere.

“Este al treilea an de parteneriat cu Rompetrol  care reprezinta, cu siguranta, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundatiei SMURD. Aceasta colaborare cu certitudine a salvat vieti. Sunt oameni care isi datoreaza viata sprijinului oferit de Rompetrol. Sper sa fie cat mai multe companii care sa se implice in sustinerea atat a sistemului medical din Romania,  cat si a altor domenii”, a declarat dr. Raed Arafat, presedinte Consiliul Director – Fundatia pentru SMURD.

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, Fundatia pentru SMURD a reusit sa stranga in 2011 peste un milion de euro. Cu acesti bani se are in vedere achizitia unui avion sanitar.

“Avem oferte care cred ca ne vor permite sa cumparam avionul in acest an. Cautam un avion second-hand, dar cu resurse mari de zbor. Acest avion va completa interventiile elicopterelor pe distantele mari”,  a precizat dr. Raed Arafat.

Incepand din 2008, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare – SMURD- a efectuat interventii aeriene la nivel national, contribuind astfel la salvarea unui numar de peste 3.000 de persoane ranite.

Grupul Rompetrol se implica active in proiecte de responsabilitate sociala, prin platform sa “Energia vine din suflet”, care cuprinde programuk national “Impreuna pentru Fiecare” si alte proiecte punctuale din domeniile protectia mediului si sanatate. In ultimii trei ani au fost implementate in toate judetele tarii 55 de proiecte de interventie comunitara, cu o investitie de peste 750.000 de dolari, pentru beneficiul direct al peste 200.000 de persoane. Totodata, in cadrul grupului s-au inregistrat 6 milioane de ore de munca fara accidente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...