Romtelecom si COSMOTE sustin mentinerea unui spatiu de munca sustenabil

Magazin_CosmoteRomtelecom si COSMOTE Romania isi implica angajatii in implementarea sistemului de management integrat in domeniul calitatii, sanatatii si securitatii ocupationale si mediului. Astfel, resursele sunt utilizate eficient, contribuind la o mai buna protectie a mediului inconjurator. In 2013, angajatii Romtelecom si COSMOTE au utilizat eficient resursele si au obtinut rezultate importante in protejarea mediului, prin reducerea consumului pe diferite segmente sau reciclarea materialelor. Astfel, datorita masurilor specifice de economisire implementate in 2013 au fost economisiti de reteaua COSMOTE 4 milioane de kilowati de energie electrica. Totodata, in ambele companii au fost reciclaCosmote_I_love_recycling_2012te 1.073 kg de echipamente electronice si 783 kg de baterii din magazine si depozite. Mai mult, au fost colectate cu 100% mai multe telefoane si accesorii de COSMOTE in comparatie cu 2012, in timp ce cantitatea de baterii portabile colectate a crescut cu aproximativ 15%.

cosmote“In fiecare an, continuam implementarea de programe de mediu pentru birouri, magazine, depozite si retele de telecomunicatii, proiecte care ne ajuta la imbunatatirea volumelor de resurse salvate si reciclate. Prin aceste initiative, angajatii Romtelecom si COSMOTE contribuie activ si decisiv pentru dezvoltarea sustenabila a mediului”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare Romtelecom si COSMOTE Romania.

In Plantare COSMOTE 20132013, COSMOTE a trimis spre reciclare 3,8 tone de echipamente IT, iar Romtelecom a reciclat 1.356,7 tone de deseuri tehnologice rezultate din activitatile de intretinere a retelei si 28,69 tone de baterii industriale.

De asemenea, ambele companii au trimis spre reciclare 23,5 tone de hartie rezultate din activitati de birou, iar cantitatea de hartie utilizata in birourile si magazinele COSMOTE a scazut cu 27%. Totodata, au fost plantati 9.000 de copaci langa Alexandria si, respectiv, Ploiesti de catre angajatii Romtelecom si COSMOTE.

Mai mult, in fiecare an, angajatii Romtelecom si COSMOTE contribuie esential, in calitate de voluntari, la implementarea a diferite proiecte pentru protectia mediului precum Green Office, I Love Recycling, Crosul Padurii sau Adopta o Padure. Inca din 2008, Green Office a fost un program de succes concentrat pe educarea angajatilor companiilor pentru reutilizarea si reciclarea resurselor din activitatile de baza din birouri.

In 2014, Romtelecom si COSMOTE Romania vor implementa si o campanie de comunicare interna care va contribui la aprofundarea informatiilor despre sistemului de management integrat in domeniul calitatii, sanatatii si securitatii ocupationale si mediului, precum si constientizarea importantei colectarii selective si reducerii consumului de resurse.

De asemenea, cele doua companii trimit catre reciclare excesul de materiale din depozite (carton, plastic) si uleiurile lubrifiante arse de la generatoarele de la statiile de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.