roPot a dat startul competitiei studentesti Social Impact Award

Organizatia roPot organizeaza prima editie a Social Impact Award – o competitie de idei inovative de antreprenoriat social adresata tuturor studentilor din Romania. Scopul proiectului este de a incuraja tinerii sa se implice si sa dezvolte proiecte care, dincolo de obtinerea unui profit, au in vedere impactul pozitiv pentru societate.

Sub sloganul “Push the button, change the world!” competitia ofera studentilor resurse financiare, oportunitatea de a participa la workshop-uri tematice si suport pentru implementarea ulterioara a ideilor propuse. De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii – organizati in echipe de maxim 5 persoane – isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata timp cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea.

Juriul va selecta cele mai bune cinci proiecte locale, care vor intra in etapa finala de jurizare, la nivel  regional, in urma careia 4 proiecte vor primi cate un premiu de 4.000 de euro. De asemenea, ideile finaliste vor participa la o etapa nationala de vot public. Echipa castigatoare la sectiunea votului publicului  va fi premiata cu 1.500 de euro.

In alegerea proiectelor juriul va tine cont de 3 criterii:

  • Inovare: proiectul si implementarea lui trebuie sa fie inovatoare, sa propuna solutii si abordari noi ale unei probleme sociale;
  • Impact social: proiectul trebuie sa aiba un impact masurabil si semnificativ in societate. Candidatul trebuie sa demonstreze atat eficacitatea ideii, cat și fezabililtatea acesteia;
  • Planificare realista: Pentru o buna implementare, proiectul trebuie sa aiba obiective masurabile si realiste. De asemenea, trebuie sa  includa o planificare riguroasa a acțiunilor de intreprins, dar și a resurselor umane care vor fi mobilizate in acest sens.

Data limita pentru inscrieri este 5 aprilie 2012. Pentru mai multe informatii, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.