RoRec a deschis un nou centru de colectare a deseurilor la Alba Iulia

Asociatia RoRec a deschis un nou centru de colectare a deseurilor electrice si electronice in Alba-Iulia. Potrivit expertilor in domeniu, din cauza continutului de componente nonbiodegradabile, deseurile electrice si electronice sunt de 10 ori mai daunatoare decat cele menajere. Expertii mai atrag atentia ca echipamentele electrice si electronice pot contine substante periculoase, precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu care, netratate corespunzator, pot dauna mediului si sanatatii oricaruia dintre noi.

“Reciclarea nu mai este doar o moda, este o necesitate, in conditiile in care resursele naturale sunt epuizabile, iar consumul la nivel mondial creste de la an la an. Continuam, asadar demersul nostru de a oferi romanilor tot mai multe solutii prin care se pot debarasa de deseurile de echipamente electrice si electronice, baterii, acumulatori, becuri sau neoane”, a declarat Liviu Popeneciu, presedinte al Asociatiei Romane pentru Reciclarea RoRec.

Noul centru de colectare din Alba Iulia ofera persoanelor fizice si juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu sau sediul acestora pentru aparatura grea sau voluminoasa. Odata cu deschiderea centrului au avut loc si o serie de mini-colecte de deseuri electrice si electronice, in cinci puncte provizorii din Alba Iulia si cate unul in Micesti, Barabant, Partos si Oarda de Jos. Fiecare deponent a primit cate un talon de tombola, cu premii oferite de partenerul Whirpool, lider mondial in industria electrocasnicelor. Premiile au constat in 5 cuptoare cu microunde Whirpool si 50 de cupoane in valoare de 50 de lei.

“In ADN-ul companiei Whirlpool au fost imprimate inca de la infiitarea ei, acum 101 ani, doua lucruri importante, care si astazi au aceeasi actualitate: inovatia si grija pentru consumator. Iar pentru ca aceasta grija fata de consumator inseamna respect si cunoasterea problemelor si preocuparilor pe care le are, Whirlpool isi dedica timp si resurse pentru un raspuns anticipat al acestora: protectia mediului este una din prioritatile noastre, iar actiunea de la Alba Iulia certifica acest fapt”, a declarat Mioara Bolozan, Marketing Manager Whirpool Romania.

Reteaua Nationala de Colectare DEEE RoRec (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.