RoRec deschide un nou centru de colectare a deseurilor DEEE, la Sinaia

Asociatia RoRec continua dezvoltarea Retelei Nationale de Colectare cu inaugurarea unui nou Centru de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) la Sinaia. Astfel, incepand de pe 19 aprilie, locuitorii din Sinaia si zonele din proximitatea orasului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul din Calea Braşovului. Cu ocazia deschiderii noului centru, Primaria Sinaia si Asociatia RoRec vor derula si activitati de colectare, informare, educare si constientizare a cetatenilor.

„Continuam constructia unei infrastructuri coerente, conforma normelor de mediu si cat mai accesibilă pentru publicul larg, avand ca obiectiv atat cresterea cotei de colectare complet nemultumitoare in acest moment – sub 1 kilogram pe locuitor/an, precum si informarea cetatenilor cu scopul de a proteja mediul si resursele naturale. In afara sutelor de actiuni de colectare derulate in ultimii doi ani, suntem prezenti in retele de retail, benzinarii, companii si institutii de invatamant, totalizand peste 2.000 de puncte de colectare a DEEE-urilor de mici dimensiuni, baterii, acumulatori, becuri si neoane”, a declarat Liviu Popeneciu, presedinte al Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

Cu ocazia inaugurarii centrului de la Sinaia va avea loc si un spectacol la care sunt invitati sa participe toti cei ce cred ca grija pentru mediu trebuie sa devină un obicei. Pe parcursul serii vor fi premiati toti voluntarii participanti la campania de mediu (colectare DEEE) si va avea loc o tombola. 

“Vor fi trase la sorti premiile oferite de Candy – membru fondator al Asociatiei RoRec-  premii pregatite pentru toti cei ce decid sa se debaraseze responsabil de aceste deseuri, in loc sa le tina in casa, sa le arunce la gunoi sau pe unde nimeresc, poluand astfel mediul in care traim”, a declarat Alina Ceausescu, marketing manager Candy Romania.

Reteaua Nationala de Colectare DEEE RoRec (deseuri de echipamente electrice şi electronice), realizata in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.