S-a lansat platforma pentru stimularea antreprenoriatului social in rindul tinerilor ingrijitori

C2E platformaIn cadrul proiectului ”C2E – Care to Entrepreneurship”, finantat prin programul Erasmus+, a fost lansata platforma www.c2eproject.org.

Site-ul va oferi informatii despre evolutia acestui proiect transnational care promoveaza educatia antreprenoriala si stimuleaza antreprenoriatul social in randul tinerilor, in special al tinerelor ingrijitoare.

Se estimeaza ca in Europa exista peste 100 de milioane de ingrijitori reprezentand aproximativ o cincime din intreaga populatie europeana. Marea majoritate a acestor ingrijitori sunt tineri, in principal fete, care se confrunta cu diverse probleme legate de oportunitatile de educatie, formare si ocupare pe piata muncii.

Acest proiect propune solutia antreprenoriatului pentru cresterea incluziunii sociale a unuia dintre cele mai marginalizate grupuri ale societatii, cel al ingrijitorilor tineri. Metodologia propusa pleaca de la experienta si cunostintele practice ale ingrijitorilor tineri ajutandu-i sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile antreprenoriale care sa le permita sa devina tineri antreprenori increzatori si de succes.”—a declarat Dr. Simon Aulton, director adjunct al IARS International Institute UK, si coordonator de proiect.

Raspunzand prioritatilor Agendei de la Lisabona si Strategiei Europa 2020 care promoveaza antreprenoriatul ca element cheie al unei cresteri inteligente, durabile si favorabile incluziunii, C2E vizeaza tinerii ingrijitori in varsta de 18-30 de ani, cu accent deosebit pe femeile provenite din familiile cu venituri mici, pentru cultivarea abilitatilor lor practice, creative si antreprenoriale.

Noua platforma interactiva va cuprinde articole si materiale despre evolutia proiectului, rapoarte, evenimente, ateliere si cursuri online. Website-ul va permite, de asemenea, schimbul de experienta si bune practici in tarile partenere.

Proiectul este implementat de IARS International Institute UK in parteneriat cu 4 parteneri europeni, respectiv: Kentro Merimnas Oikogenieas Paidiou – KMOP (Grecia); Asociatia Habilitas – Centru Resurse si Formare Profesionala (Romania); Anziani e Non Solo – ANS (Italia) si Diesis Coop (Belgia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.