SABMiller isi asuma noi obiective de dezvoltare durabila pana in 2020

Ursus _ Raport Dezvoltare Durabila 01SABMiller, al doilea cel mai mare producator de bere din lume, isi extinde programele de dezvoltare durabila, recunoscute la nivel international, prin cinci directii strategice noi si stabilirea unor obiective ambitioase pentru a fi atinse pana in 2020. Noul program, denumit Prosper, reprezinta cea mai recenta abordare a companiei la nivel de dezvoltare durabila si este un element central al strategiei de afaceri a SABMiller. Sustinerea rolului pe care companiile mici il joaca la nivel international in generarea cresterii economice si in reducerea saraciei se afla la baza acestui nou program. Prin intermediul lantului Ursus_Breweriesvaloric, care incepe de la fermieri si ajunge pana la retaileri, SABMiller urmareste sa genereze o dezvoltare favorabila incluziunii, o utilizare sustenabila a resurselor si un consum responsabil de alcool.

Alan Clark, CEO SABMiller”Societatea din ziua de astazi se confrunta cu provocari importante, iar riscurile asociate devin din ce in ce mai mari: saracia, deficitul de apa, schimbarile climatice, problemele in materie de siguranta alimentara si efectele nedorite ale consumului iresponsabil de alcool. Pentru a ne asigura un viitor prosper, este imperios necesar sa acordam atentie tuturor acestor riscuri. Aceste probleme presante sunt resimtite de comunitati, companii si guverne si trebuie sa le solutionam impreuna. Numai companiile care sunt dispuse sa fie parte din solutie se vor bucura de succes pe termen lung si, de aceea, aceasta abordare durabila este parte integranta din strategia noastra de afaceri”, a declarat Alan Clark, CEO SABMiller.

Prin acest nou program SABMiller isi propune:

  • Sa sustina in mod direct jumatate de milion de afaceri mici, ajutandu-le sa creasca si sa-si imbunatateasca activitatea, sprijinind astfel dezvoltarea la nivel local;
  • Sa atinga obiectivul stabilit la nivel international de a reduce consumul de apa la 3 litri de apa pentru un litru de bere produs si de a contribui la asigurarea rezervelor de apa pe care le utilizeaza impreuna cu comunitatile locale, prin parteneriate care protejeaza bazinele de apa potabila, in fiecare locatie situata intr-o zona de risc;
  • Sa reduca amprenta de carbon pe intregul lant  valoric, de la bobul de orz pana la berea de pe masa consumatorului, cu 25% per litru de bere si, in medie, cu 50% la nivelul tuturor unitatilor de productie;
  • Sa imbunatateasca in mod cuantificabil siguranta alimentara si productivitatea resurselor, prin stabilirea de obiective la nivel de cultura cerealiera si regiune de cultivare;
  • Sa incurajeze consumul moderat si responsabil de alcool prin extinderea programelor globale si locale, vizand astfel toti consumatorii berilor SABMiller.

Andy Wales, Director de Dezvoltare Durabila SABMiller”Berea este in esenta un produs local, cu radacini adanci in comunitatile locale unde aceasta este produsa si consumata. Directia noastra sustenabila de afaceri a dezvoltat deja modele inovatoare de protectie a bazinelor de apa, a creat beri noi folosind culturi locale, precum sorg si manioc, si a generat reduceri semnificative de costuri prin eficientizarea consumului de apa si energie. Asadar, aceasta noua abordare vine ca o urmare fireasca in sustinerea directiei noastre viitoare de dezvoltare”, a declarat Andy Wales, Director de Dezvoltare Durabila SABMiller.

 

Obiectivele stabilite pentru 2020 arata modul in care SABMiller planuieste sa abordeze cinci ”directii de actiune comune” – provocari de mare amploare, care, in viziunea SABMiller, sunt impartasite atat de societate, cat si de mediul privat si mediul  guvernamental. Ursus_Breweries_1Raport_de_Dezvoltare_Durabila_2010_2012

Cele cinci ”directii de actiune comune” sunt:

  • Accelerarea cresterii si dezvoltarii sociale prin lantul valoric al companiei, cu accent pe promovarea antreprenoriatului, in special in randul femeilor si al grupurilor dezavantajate;
  • Prezentarea berii ca pe o alegere naturala a celor care consuma moderat si responsabil, prin promovarea unor standarde si recomandari solide, lansarea de noi campanii de comunicare si sustinerea programelor menite sa limiteze efectele nedorite ale consumului de alcool in mod daunator;
  • Asigurarea resurselor de apa utilizate in comun pentru activitatile SABMiller, comunitatile locale si ecosisteme, prin intelegerea amanuntita a riscurilor asociate diminuarii rezervelor de apa si stabilirea unor parteneriate in comunitati pentru administrarea lor;
  • Generarea de valoare prin reducerea amprentei de carbon si a deseurilor pe tot parcursul lantului valoric, micsorarea emisiilor de dioxid de carbon rezultat din activitatile de productie, promovarea unor tipuri de ambalaje sustenabile si introducerea de frigidere cu un consum scazut de energie;
  • Sustinerea utilizarii in mod responsabil si durabil a terenurilor agricole, prin crearea unor lanturi de aprovizionare sigure si sustenabile, precum si prin ajutorul oferit fermierilor in vederea cresterii profitabilitatii, productivitatii si dezvoltarii sociale.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.