Salvati Copiii: Sprijin de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamt

Organizatia Salvati Copiii a donat sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt echipamente medicale performante in valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalitatii infantile din judet. In 2011, rata mortalitatii infantile din Neamt a fost de 10,6/1000, peste rata medie a tarii. Echipamentele (incubator, masa radianta mobila etc.) au fost achizitionate cu sprijinul Dettol, precum si cu ajutorul donatiilor cash obtinute prin desfasurarea campaniei Bun venit pe lume, parte a programului Fiecare copil conteaza.

„Este cea de-a treia actiune de acest fel a Organizatiei Salvati Copiii. Am dotat anterior si maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, maternitatea din Adjud, valoarea totala a investitiilor noastre fiind de 282.500 de lei. Rezultatele acestor investitii sunt inestimabile: numeroase vieti de bebelusi salvate”, a declarat  Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Echipamentele medicale au fost donate maternitatii Spitalului Judetean de Urgenta Neamt in prezenta Amaliei Nastase, ambasadorul proiectului Fiecare copil conteaza, care face parte din programul de reducere a mortalitatii infantile derulat de Organizatia Salvaţt Copiii.  Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt este cel mai mare spital din judetul Neamt si deserveste aproximativ 340.000 de locuitori ai judetului, atat din Municipiul Piatra-Neamt, cat si din Targu Neamt, Bicaz si localitatile rurale limitrofe.

„Prin sustinerea acestui proiect, Dettol isi continua “Misiunea pentru Sanatate” inceputa in Romania inca de la lansarea din 2011. Ne dorim ca prin contributia noastra sa aducem o schimbare in bine in viata comunitatii, oferind sansa la viata fiecarui nou nascut din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt”, a declarat Paolo d’Orso, General Manager Reckitt Benckiser Balkans.

La nivel national, din 1990 pana astazi rata mortalitatii infantile a scazut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-nascuti vii. Cu toate acestea, Romania inca se claseaza intre tarile europene cu o rata a mortalitatii infantile ridicata, respectiv de 9,4/1000 in tara noastra, fata de rata medie europeana de 4,1/1000. In primul semestrul al acestui an s-au inregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, in scadere fata de perioada similara a anului 2011, cand se reportau 971 de decese . Exista variatii regionale importante, cuprinse intre o rata maxima in teritoriu de  21,5/1000 și minima de 3,6/1000. In Neamt, in semestrul 1 al acestui an, rata mortalitatii infantile a fost de 11,4/1000, in scadere fata de aceeasi perioada a anului 2011, cand se reportau 14 decese la o mie de nou-nascuti vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.