Salvati Copiii – sprijin pentru micutii din comunitatile sarace din Brasov

In cel de-al doilea an al proiectului pilot „Fiecare Copil Conteaza”, Salvati Copiii Romania a organizat o actiune caritabila in comuna Budila, judetul Brasov. Actiunea a vizat imbunatatirea starii de sanatate si igiena a copiilor din zona, prin furnizarea de vitamine, alimente de baza, scutece, produse de igiena si produse sanitare in valoare totala de 5.632 de lei.

Numarul beneficiarilor cu care s-a lucrat in programul „Fiecare Copil Conteaza” este de 50 de persoane:  4 gravide (din care 1 minora), 5 mame (din care 2 minore) si 41 de copii cu varste cuprinse intre 0-5 ani. Cei mai multi copii proveneau din familii fara venituri materiale, cu un stil de viata precar, atat in ceea ce priveste nutritia, cat si conditiile de trai.

„Motivul pentru care am ales comuna Budila este acela ca, dintre cele 1.215 de familii care locuiesc in zona, numai 202 primesc venitul minim garantat, iar aproximativ 100 nu au nicio sursa de venit. Acest lucru aduce dupa sine imposibilitatea familiilor de a achizitiona minimul necesar cresterii corespunzatoare a copiilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Majoritatea problemelor identificate de personalul medical implicat in proiect au fost de natura nutritionala, la care au contribuit lipsa de educatie privind igiena corporala si necunoasterea bolilor caracteristice varstei copiilor. Starile nutritionale precare favorizeaza aparitia bolilor de tract respirator, anemiilor carentiale, parazitozelor intestinale, dar si intarzierea dezvoltarii psihosomatice.

“Speram ca eforturile noastre sa aduca o contributie pozitiva in comunitate, iar rezultatele sa raspunda asteptarilor noastre, respectiv scaderea numarului de decese in randul copiilor. In ultimul an, nu s-a inregistrat niciun deces al copiilor pana in 5 ani ”, a adaugat Gabriela Alexandrescu.

In cadrul proiectului, 703 beneficiari din 11 localitati rurale din judetele Dambovita, Brasov si Vrancea au au primit suport in valoare de 20.360 de lei.

Ca si anul trecut, proiectul „Fiecare Copil Conteaza” se desfasoara cu sprijinul GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.