Salvati Copiii a modernizat sectia de primiri urgente a Institutului pentru Sanatatea Mamei si Copilului

Salvati Copiii Romania (3) Salvati Copiii Romania a alocat fonduri de peste 100.000 de euro, pentru extinderea, modernizarea si dotarea cu materiale si instrumente sanitare indispensabile unei interventii medicale eficiente, Compartimentului de Primiri Urgente (CPU) – sectia pediatrie, al Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Alessandrescu-Rusescu Bucuresti (INSMC).

Anual, in cadrul compartimentului de primiri urgente primesc ingrijire medicala aproximativ 50.000 de copii, in conditiile in care capacitatea compartimentului era pentru 20.000 de pacienti.

In vederea asigurarii unor conditii optime de tratament, a fost nevoie de o investitie prioritara, care a presupus crearea unui spatiu nou dedicat triajului, renovarea, utilarea si echiparea completa a CPU, conform standardelor actuale in domeniu. Implicarea Salvati Copiii in acest proiect sustine efortul medicilor de a acorda tratament tuturor pacientilor. In urma investitiei, peste 50.000 de copii anual vor putea beneficia de o interventie sigura si rapida.

Compartimentul deserveste cazuri din toata tara, fiind tratati copii cu diferite patologii precum boli respiratorii acute sau cronice (fibroza chistica, astm bronsic), afectiuni digestive, patologii  neo-natale, afectiuni genetice si metabolice, imunodeficiente, boli reumatismale. In CPU se asigura ingrijiri medicale de urgenta: resuscitare, stabilizare, tratament de urgenta, monitorizarea functiilor vitale, analize de urgenta, consultatii.

Au fost achizitionate echipamente medicale performante: monitoare, instrumentar medical (foarfeci si pense chirurgicale, ace abord intraosos etc.), sonda ecografica, oftalmoscop, otoscop, aparate de aerosoli, cantare, lampi de examinare, manechin resuscitare copil cu EKG si echipamente necesare pastrarii medicamentelor si sterilizarii. Totodata, a fost modernizat sistemul de informare a pacientilor. 

De asemenea,  pentru a le oferi un cadru cat mai prietenos micilor pacienti, cu implicarea artistilor Cristina Militaru si Gabriel Daradici si a voluntarilor Salvati Copiii, spatiul a fost decorat cu personaje indragite.

Salvati Copiii anunta ca Fondul de urgenta pentru sprijinirea  imediata a sistemului medical ramane deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde sunt centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sprijine intarirea sistemului medical romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.