Salvati Copiii a strans peste un milion de lei pentru dotarea a 15 maternitati

Organizatia Salvati Copiii a reusit sa stranga, in urma derularii campaniei de strangere de fonduri “Bun venit pe lume”, suma de 1.090.000 de lei. In cadrul campaniei, 42 de angajati si 846 de voluntari din Craiova, Petrila, Targu Mures, Timisoara, Suceava, Vaslui, Mangalia, Pitesti, Piatra Neamt, Brasov, Iasi, Bucuresti si Ploiesti s-au implicat activ pentru cauza reducerii mortalitatii infantile din Romania. Banii colectati vor fi utilizati pentru achizitia de echipamente performante si dotarea a 15 maternitati si sectii de nou-nascuti din Bucuresti si din tara. Totodata, Salvati Copiii va dezvolta programe de suport socio-medical pentru 2.024 de femei insarcinate, tinere mamici si copiii acestora. In perioada urmatoare, organizatia va incheia si un parteneriat cu Ministrul Sanatatii pentru interventia in comunitati si dezvoltarea unor module de pregatire pentru specialisti.

“Impreuna putem schimba statistici dureroase, dar reale. Suntem recunoscatori tuturor persoanelor fizice si companiilor care ne-au sustinut in strangerea de fonduri si au crezut puternic in cauza Salvati Copiii. Echipa noastra este pregatita sa continue, prin campania 2%, sa colecteze sumele necesare pentru a face urmatorul pas, si anume achizitionarea de mese de reanimare pentru alte 12 maternitati din sudul tarii, echipamente necesare pentru interventia imediata la nasterea copiilor prematuri, precum si pregatirea medicilor neonatologi pentru interventia imediat dupa nastere in cazul prematurilor, prin organizarea unui Centru de instruire in cadrul Maternitatii Polizu”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, sectiile de nou-nascuti a spitalelor judetene din Adjud si Piatra Neamt au primit anul trecut incubatoarele si alte echipamente medicale din partea Organizatiei Salvati Copiii. In perioada imediat urmatoare, vor fi livrate echipamente si catre maternitatie din Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Petrosani, Iasi, Targu Mures, Suceava, Timisoara, Vaslui si Bucuresti (Polizu si Cantacuzino). Cu ajutorul echipamentelor donate de organizatie, aproximativ 327 de nou-nascuti vor fi salvati si 380 de nasteri vor avea loc in conditii normale anual, conform estimarilor Salvati Copiii.

Cei care doresc sa sustina in continuare demersul Salvati Copiii de a reduce mortalitatea infantila in Romania, o pot face redirectionand 2% din impozitul pe venit, completand formularul ce poate fi descarcat AICI

Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de  9,4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011,  cauza principala fiind nasterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.