Salvati Copiii aloca 100.000 de euro Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului

Salvati CopiiiSalvati Copiii Romania aloca 100.000 de euro pentru dotarea si reorganizarea Compartimentului de Primiri Urgente (CPU) al Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Alessandrescu-Rusescu Bucuresti – sectia pediatrie  (INSMC) cu materiale si instrumente sanitare indispensabile unei interventii eficiente.

Investitia este una prioritara si presupune crearea unui spatiu nou dedicat triajului, prin renovarea, utilarea si echiparea completa a CPU INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucuresti – sectia pediatrie, conform standardelor actuale in domeniu, astfel incat acordarea de ingrijiri medicale sa ofere toate resursele pentru o interventie sigura si rapida.

Numarul copiilor care au nevoie de ingrijire medicala specializata in unitatea medicala este, in medie, de 50.000 anual, dar capacitatea compartimentului de primiri urgente INSMC Alessandrescu-Rusescu este sub jumatatea necesarului, de 20.000 de copii pe an. Compartimentul deserveste cazuri din toata tara.

„Dincolo de problemele cronicizate din sistemul neonatal romanesc, pentru care Salvati Copiii intervine punctual, contribuind la crearea unei strategii coerente la nivel national, sistemul sanitar este astazi, in contextul pandemiei de COVID-19, o prioritate nationala”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Totodata, in contextul presiunii pe care pandemia o pune pe spitale si medici, Salvati Copiii Romania anunta deschiderea unui fond de urgenta pentru sprijinirea imediata a sistemului medical.

Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sustina intarirea sistemului medical romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.