Salvati Copiii: E nevoie urgenta de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii nascuti prematur

Salvati Copiii_reteaua de sprijn a maternitatilorSalvati Copiii Romania a creat o retea de sprijin imediat, prin dotarea maternitatilor cu aparatura medicala indispensabila salvarii nou-nascutilor prematur.

Numai de la inceputul anului 2019, organizatia a centralizat peste 35 de solicitari de echipamente medicale pentru dotarea maternitatilor din tara, iar suma necesara pentru ca aceste maternitati sa poata interveni adecvat pentru salvarea prematurilor este de aproximativ 900.000 de euro.

Incepand din 2019, fiecare contribuabil poate intra in reteaua de ajutor imediat a maternitatilor, redirectionand 3,5% din impozitul pe venit catre cauza prematurilor, prin Salvati Copiii Romania.

Termenul limita de depunere a Formularului 230 este 15 martie 2019.

Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 15 martie 2019. Suma nu trebuie mentionata in formular, ea urmand sa fie completata de administratia financiara.

Gabriela Alexandrescu, presedinte_Salvati_CopiiiIn cei sapte ani de cand am inceput acest program de combatere a mortalitatii infantile s-a nascut o adevarata retea de sprijin. In lipsa unor politici ale statului, coerente si directionate catre beneficiar, am creat, ad-hoc, o retea a ajutorului imediat, cum ii spunem noi. Mecanismul de functionare a acestei retele este transparent si extrem de util: maternitatile ne trimit listele cu necesarul urgent, iar noi, la Salvati Copiii, punem in miscare mecanismul de sprijin: cautam surse de finantare, cumparam echipamentele medicale, astfel incat acestea sa ajunga cat mai repede la medicii care se lupta pentru viata prematurilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Mai mult de jumatate dintre copiii nascuti prematur si care au nevoie de interventie medicala imediata si adecvata nu pot fi ingrijiti optim in maternitatile din Romania, unde sunt asigurate doar 300 de locuri in terapia intensiva neonatala (30 de locuri la un milion de locuitori), dintre cele aproximativ 600 necesare.

In ultimii sapte ani, Salvati Copiii Romania a investit aproximativ 4 milioane de euro in dotarea a 88 de maternitati si sectii de nou-nascuti din 41 de judete ale tarii cu 515 echipamente medicale, care au ajutat la supravietuirea a peste 42.000 de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.