Salvati Copiii Romania: Copiii crescuti fara etichete se fac Oameni Mari

Salvati Copiii Romania a dat startul campaniei sociale ce vizeaza combaterea violentei impotriva copiilor: ”Copiii fara etichete”. Campania urmareste constientizarea violentei impotriva copiilor din societatea romaneasca, generarea unei schimbari de atitudine fata de aceasta violenta, precum si generarea unei schimbari de paradigma in educatia copiilor. Astfel, se doreste inlocuirea practicilor violente cu metode educationale pozitive, respectarea copilului in locul umilirii lui, renuntarea la indiferenta si acceptare fata de violenta impotriva copiilor. Campania invita adultii sa lase la o parte stereotipurile din societate si sa se raporteze la ceea ce sunt copiii prin natura lor: copiii sunt buni; ei trebuie doar ajutati sa se dezvolte prin educatie pozitiva, pentru a creste echilibrati si pentru a deveni ”Oameni Mari”.

“Mesajul cheie pe care il transmitem prin aceasta campanie este: Ii ajutam pe copiii nostri sa devina Oameni Mari, daca ii crestem fara etichetele educationale traditionale: bataie, umilinta, jigniri, stigma pe criterii sociale sau etnice. Abordarea strategica a acestei campanii a pornit de la doua premise sustinute prin studii de specialitate, respectiv: evaluarile psihologilor si ale specialistilor referitoare la impactul suferintelor si al violentei fizice, verbale si emotionale asupra copiilor si asupra viitorilor adulti si practicile educationale traditionale din societatea romaneasca, atat din familie, cat si din scoala, care folosesc inca violenta sub diverse forme, plecand de la stereotipul negativ potrivit caruia ”copiii sunt rai si pot fi educati doar cu forta”,  spun initiatorii campaniei.

Campania vizeaza toate formele de stereotipuri si de stigmatizare a copiilor, inclusiv pe cele etnice. In functie de etapa de comunicare vor fi promovate urmatoarele slogane: ”Etichetele din copilarie prind viata in adulti. Dezlipeste eticheta! Copiii crescuti fara etichete se fac Oameni Mari”.

Blogger-ul Cristian China-Birta, alias chinezu.eu, va fi Ambasadorul Campaniei ”Copiii fara etichete”. Impreuna cu Blogal Initiative, el va incerca mobilizarea bloggerilor pentru ca acestia sa combata pe blogurile lor violenta impotriva copiilor.  Bloggerii participanti vor primi o diploma simbolica pentru recunoasterea efortului si a implicarii lor, alaturi de Salvati Copiii.

Intregul studiu privind abuzurile impotriva copiilor realizat in Romania ultimilor zece ani, poate fi citit mai jos.

Salvati_Copiii-Studiu – Abuzul Si Neglijarea Copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.