Samsung a continuat campania educationala „Trends of Tomorrow”

Liceenii din Romania au foarte bine dezvoltate abilitatile de comunicare si rationamentul matematic, insa nu stau prea bine cand vine vorba de capacitatea de decizie si aptitudinea de perceptie a formei. Acestea sunt concluziile ce reies din testul de aptitudini realizat de Samsung Electronics Romania in campania educationala „Trends of Tomorrow”. In cadrul caravanei, ce s-a desfasurat in 18 licee din cele mai importante orase din Romania (Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj si Timisoara), elevii au avut parte de o ora de consiliere in cariera, sustinuta de un reprezentant Samsung si un un psiholog clinician. Peste 1.400 de tineri au participat la seminariile despre orientarea in cariera sustinute in fiecare liceu, peste 90% dintre acestia completand testul de aptitudini.

“Intr-o era in care posibilitatile profesionale sunt nenumarate, in care trebuie sa te reinventezi tot timpul, este tot mai necesara indrumarea. De aceea, actiunile pe care le desfasuram – de la caravana in licee, pana la bursele pe care le oferim echipelor castigatoare – au ca scop  sa ii aducem pe tineri mai aproape de cariera potrivita, ca parte a angajamentului Samsung de a oferi suport tinerilor si de a investi intr-un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager Samsung Electronics Romania.

Din totalul respondentilor, 74.72% au aratat abilitati de comunicare dezvoltate peste medie si 82.12% dintre persoanele chestionate au obtinut un scor peste mediu la testul „Rationament matematic”, ce indica faptul ca mai mult de 3/4 dintre elevii participanti au abilitatile tehnice bine si foarte bine dezvoltate, iar 23.6% dintre acestia au capacitatea de a excela in domeniul tehnic. In ceea ce priveste capacitatea de a lua decizii, 62.8% dintre persoanele care au completat testul au obtinut un scor mediu sau slab. Doar 1.9% dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 16  si 19 ani au obtinut scor maxim la testul ce evalueaza aptitudinile de perceptie a formei, ceea ce inseamna ca foarte putine dintre persoanele chestionate au inclinatii artistice.

„Atunci cand ne cunoastem foarte bine pe noi si stim care ne sunt punctele forte, este mult mai usor sa ne alegem o meserie care sa ne placa si la care sa ne pricepem. Iar atunci cand facem cu placere un lucru sansele sunt foarte mari sa  excelam in domeniul respectiv. In cadrul seminariilor sustinute in licee, participantii au avut sansa de a isi evalua cateva dintre abilitatile esentiale in principalele domenii profesionale – un prim pas catre o mai buna cunoastere si implicit catre o alegere potrivita”, a declarat Bogdana Bursuc, psiholog clinician specialist.

Pe langa caravana educationala desfasurata, programul din acest an „Da viata ideilor tale!”, include un concurs national de proiecte de dezvoltare profesionala, construite, la alegere, in unul din urmatoarele domenii: Comunicare & Mass-media, Marketing & Retail, Juridic & Stiinte politice, IT & Inginerie, Arta & Cultura, Medicina & Stiinte ale naturii. La final, cele mai bune proiecte vor fi premiate cu burse (5.000 de euro, 3.000 de euro / echipa), pentru atingerea scopurilor academice propuse sau cu produse Samsung.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.