Samsung a dat startul lectiilor interactive pentru copii la Muzeul Antipa

Samsung-lectii interactive_ Muzeul_Antipa (1)Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, a inceput lectiile interactive pentru copii in cadrul Galeriei Digitale. Cu ajutorul solutiei Samsung Smart Classroom, elevii vor avea acces la o noua colectie de animale rare din fauna Romaniei, digitalizata de Samsung. Astfel, in fiecare zi de luni, elevii claselor I-IV vor putea participa la workshop-uri interactive. Pe parcursul lectiei, copiii vor descoperi, cu ajutorul tehnologiei, 70 de animale rare, conservate in 6 dintre colectiile stiintifice ale Muzeului: Colectia Entomologica, Colectia de Pesti, cea de Amfibieni & Reptile, Colectia de Pasari si cea de Mamifere. Totodata, colectia digitalizata le va oferi vizitatorilor acces la o expozitie pe care nu ar putea sa o vizualizeze Samsung-lectii interactive_ Muzeul_Antipa_2014in mod normal in cadrul Muzeului, din motive de conservare a colectiilor, cuprinzand piese deosebit de valoroase, stiintific si patrimonial, dar si unele specii rare sau chiar amenintate cu disparitia.

Mihaela_Stanoiu_Samsung„Prin solutia Smart Classroom ne dorim sa oferim un mod de cunoastere mai interactiv, inovator si, in acelasi timp, mai eficient, prin intermediul device-urilor si tehnologiei de ultima generatie. Credem ca acest gen de proiecte ii vor inspira pe vizitatorii Muzeului, atat pe cei mici, cat si pe cei mari, sa gandeasca mai creativ si sa aprofundeze mai usor cunostintele”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

Pentru digitalizarea pieselor si speciilor rare din Colectia Stiintifica „Fauna Romaniei” si pentru implementarea solutiei Smart Classroom, Samsung Romania pune la dispozitia Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” solutia Smart Classroom, constituita atat din suport hardware (15 tablete si un E-board), cat si software.

Inscrierile pentru participarea la lectiile interactive se fac pe pagina dedicata acestui proiect, iar la fiecare lectie vor putea participa 15 copii.

Workshop-urile se vor desfasura, la Muzeul „Antipa”, pe toata perioada anului si se vor extinde, in a doua perioada a anului, la nivel national.

Colaborarea dintre Samsung Electronics Romania si Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” a inceput in anul 2013 cand s-a lansat prima expozitie digitalizata permanenta de fluturi. In cadrul acesteia, vizitatorii muzeului, peste 70.000 pana in acest moment, au putut avea acces la o selectie unicat de fluturi si exponate rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.